Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Pravljični dogodki na gradu

Na Ljubljanskem gradu tudi v letu 2013 pripravljajo pravljično-ustvarjalna srečanja
Ponovno bo vsako drugo soboto v mesecu Ljubljanski grad gostil pravljično-ustvarjalna srečanja, kjer boste lahko prebirali in ustvarjali.

 

Že prvo srečanje v tem letu bo v soboto, 12. januarja, ob 11. uri. Spoznali boste armensko pravljico o Granatni jabolčici. Kdaj pa kdaj se v pravljicah primeri, da je materi njena lepota pomembnejša od otroka. Tudi materi Granatne jabolčice je bila, zato jo je pognala od doma. Deklica je preživljala številne tegobe in preizkušnje na svoji poti, v gozdni hišici skrbela za spečega mladeniča, spoznala romsko prijateljico ... Sreča pa ji je vztrajno stala ob strani in ji pomagala. Pravljica se srečno konča; kakšen je konec, pa naj za zdaj ostane skrivnost.

 

Na delavnici si bodo otroci izdelali pravo pravcato leseno hišico. V njej sicer ne bo mogel domovati speči mladenič, lahko pa jo bomo domiselno uporabili in se pri tem spominjali Granatne jabolčice.

 

Grajske pravljice

 

Tematika v letu 2013 bodo grajske pravljice in ustvarjanje grajskih pravljičnih likov. Srečanjem se bo pridružil tudi škratek Hermi, ki prebiva v grajskih pravljicah in je nad njimi tako navdušen, da je pravljičarki Heleni kar sam pripravil izbor pravljic.

 

Cena vstopnice za pravljično-ustvarjalna srečanja je 3,00 €, kupite pa jih lahko v Info centru na Ljubljanskem gradu, spodnji postaji vzpenjače, spletni strani Ljubljanskega gradu ter na vseh prodajnih mestih mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Oglejte si tudi