Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pravljični dan v Lutkovnem gledališču

Letos mineva 200 let odkar sta brata Grimm izdala znamenite Grimmove pravljice. Lutkovno gledališče Ljubljana bo obletnico obeležilo s PRAVLJIČNIM DNEVOM, ki bo v soboto, 20. oktobra, ob 11. uri.

Otroško praznovanje se bo pričelo z ogledom predstave Štirje muzikanti, ki je nastala po Grimmovih Bremenskih godcih. Po predstavi bodo otroci pod vodstvom Matije Solceta peli in plesali z orkestrom štirih muzikantov, z Gašperjem Malnarjem, Martino Maurič Lazar, Polonco Kores in Mihom Arhom.Z Ajdo Rooss se bodo odpravili na pravljični potep po skritih kotičkih gledališča, s Sonjo Kononenko in Ireno Zubalič Žan bodo izdelovali lutke ter v lastnem lutkovnem gledališču zaigrali pravljico o Janku in Metki, v pravljičnem kotičku pa bodo lahko prisluhnili najbolj znanim Grimmovim pravljicam.

Brata Grimm sodita med najbolj znane avtorje otroških pravljic, ki so prevedene v številne jezike. Njune pravljice so nastajale na podlagi ljudskih pripovedk in so odsev družbe in razmer, v katerih sta brata živela. Rokopis Grimmovih pravljic je uvrščen na Unescov seznam Spomin sveta.

Poleg Štirih muzikantov imamo na repertoarju v Lutkovnem gledališču Ljubljana priredbi še dveh Grimmovih pravljic: Sneguljčico in sedem vitezov in Trnjulčico.

Oglejte si tudi