Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pomagajmo naravi in osrečimo živali! Zbiramo prapir.

Preveč odpadnega papirja? Spraznite kleti in osrečite živali!

Vesela novica: vaše kleti in garaže, ki so gotovo že polne odpadnega papirja, se bodo sprostile v soboto, 5. oktobra 2013. Čaka nas že 12. akcija "Pomagajmo naravi in osrečimo živali"!

Kot po navadi se dobimo pri Centru Vič Ljubljana (Jamova c. 105), kjer bo od 8. ure naprej postavljen zabojnik podjetja Gorenje Surovina. Do 18. ure boste imeli možnost pripeljati papir, preveriti ponudbo za nakup iz srca na stojnici društva za zaščito živali in preživeti del sobotnega dneva v družbi društvenih prostovoljcev.

 Za dobro vzdušje, predvsem pa za to, da bo delo potekalo nemoteno, bo znova skrbela tudi zvesta ekipa Gasilske brigade Ljubljana. Prav tako bomo zveste kosmate in repate prijatelje, ki nas pridejo obiskat na akcijo ali nam pošljejo pozdrave od doma, spet nagradili s priboljški iz trgovin Gali in Aler. Hvala za donacijo in podporo!

 

Kupček papirja tudi za brezdomčke na Kosovu!

Z akcijo spodbujamo odgovoren odnos do okolja, obenem pa na ta način zbiramo dodatna sredstva, ki olajšajo delovanje društva. Ker verjamemo v moč povezovanja in sodelovanja, del zbranih sredstev namenimo sorodni organizaciji, ki si prav tako prizadeva za boljši jutri živali. Junija smo tako podporo namenili Zavodu Kosovir, v tokratni akciji pa podajamo roko društvu Mačjelovka, in sicer za projekt sterilizacij in kastracij na Kosovu, ki smo ga že predstavili.

Tako kot večina držav bivše Jugoslavije se tudi Kosovo spopada s problematiko brezdomnih psov in mačk. Maja letos je Kosovo dobilo novo zavetišče, izgradnjo katerega je financiral poslovnež Ben Mares iz ZDA, zemljišče pa je darovala družina Gashi iz Nagavca na Kosovu. Njihova velika želja je, da zmanjšajo število brezdomnih živali na ulicah, zato so začeli z obsežnim projektom CNVR (catch-neuter-vaccinate-release). Ker je na Kosovu praktično nemogoče najti veterinarja, ki bi sodeloval pri projektu, so jim na pomoč priskočili tujci, med njimi tudi prostovoljci in veterinarka iz društva Mačjelovka. Podprimo dobro delo tudi mi!

 

Na 12. akciji zbiranja papirja bomo kot vedno zbirali tudi hrano in opremo za zapuščene živali:

- odeje, rjuhe, brisače,
- posodice, igrače,
- povodci, ovratnice,
- plenične podloge,
- mleko za pasje in mačje mladiče,
- hrana za pse in mačke,
- sredstva za zatiranje bolh in klopov,
- sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev,
- razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material, zdravila.

Novost v šestem letu zbiranja papirja!

Z oktobrsko akcijo zaključujemo šesto leto zbiranja papirja. V tem času smo ob vaši pomoči zbrali skupaj 163.360 kg odpadnega papirja, od tega oktobra lani dobrih 18 ton. Z dogodkom, ki poteka dvakrat letno, obeležujemo svetovni dan varstva okolja (5. junij) in svetovni dan živali (4. oktober).

 Če zbirate papir vse leto in bi ga radi oddali pred akcijo, se zapeljite do katere od poslovalnic podjetja Gorenje Surovina in oddajte papir v imenu Društva za zaščito živali Ljubljana. Potrdilo, ki ga prejmete, nam pošljete po navadni pošti ali skenirano po e-pošti. Še vedno pa bomo nadve veseli, če nas obiščete tudi na dan akcije in se podružite z nami!

 Ob tej priložnosti se iz srca zahvaljujemo podjetju Gorenje Surovina d.o.o. in Mariji Ravnikar za dolgoletno podporo, brez katere akcija ne bi bila uresničljiva. Prav tako gre iskrena zahvala Centru Vič Ljubljana in gospema Roš in Cilenšek.

Prav posebna zahvala pa gre vam, naši dragi prijatelji in podporniki, ki doma, v službi, šoli ali vrtcu zbirate papir skozi vse leto in nam tako pomagate graditi boljši jutri za človeka in živali.


Se vidimo v soboto, 5. oktobra, pri Centru Vič Interspar!

Oglejte si tudi