Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pajkec Ferdinand začenja pravljično ustvarjalna srečanja

Tudi v tem letu bodo potekala pravljično ustvarjalna srečanja na gradu – pravljične animacije in delavnice za otroke, ki v grajskih prostorih potekajo vsako drugo soboto v mesecu.

 

Glavne junakinje vseh dvanajstih pravljic v letu 2014 bodo živali. Njihove vloge so tako različne, kot jih lahko piše samo življenje. Nekatere so šaljive, druge muhaste, iznajdljive, pretkane … Zgodbice so zanimive, zabavne, napete in tudi poučne. Prav vse pa se nadaljujejo v ustvarjalni delavnici. Izdelovali bomo seveda živalice. Ročne lutke, prstne lutke, obrazne maske, spominke, okraske, igračke in še kaj!

 

Na prvem srečanju, ki bo 11. januarja 2014 ob 11. uri, bo pravljičarka Helena predstavila pravljico Prigode pajkca FerdinandaNa čudoviti jasi med prijatelji živi mali pajkec Ferdinand. Pa mu šine v glavo misel, da bi se podal v širni svet. Slišal je pripovedovati, da je tam, zunaj, toliko zanimivih reči. In se je odpravil.

 

Številne dogodivščine so mu popestrile potovanje in sklenil je mnoga nova prijateljstva. A doma je najlepše, zato se je odločil, da se vrne … Ampak ne sam …

 

Mali pajkci, ki si jih bodo otroci izdelali iz kroglic iz stiropora, jih pobarvali in jim nadeli pisane nožice, jim bodo lahko delali družbo, kukajoč iz sobnih kotov. Saj pajkci vendar prinašajo srečo!

Oglejte si tudi