Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zoran Janković v preiskavi

Pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću naj bi policisti izvajali hišno preiskavo. Neuradno je preiskava povezana z gradnjo stadiona in dvorane v Stožicah.

Iz Nacionalnega preiskovalnega urada so sporočili, da danes, 27. septembra, izvajajo na območju ljubljanske policijske uprave, skupaj s kriminalisti in policisti več policijskih uprav, 23 hišnih preiskav.

 

V hišnih preiskavah, ki potekajo tako v zasebnih kot v službenih oz. poslovnih prostorih, kriminalisti zbirajo obvestila zaradi suma več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije. Šestim osebam so odvzeli prostost.

 

Današnje hišne preiskave so del leto in pol trajajočega predkazenskega postopka, ki ga usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Neuradno pridržan tudi Zoran Janković

 

Med šestimi pridržanimi, naj bi po poročanlju Žurnala24 bil tudi župan Ljubljane Zoran Janković, pridržani pa naj bi bili tudi Jure Janković, predsednik upravnega odbora podjetja Gradis skupina G  Uroš Ogrin, Jankovičeva sodelavka Jadranka Dakić in vodja projektov pri družbi Electa Boštjan Stamejčič.

 

Po neuradnih podatkih naj bi bile preiskave povezane s financiranjem gradnje stadiona in dvorane v Stožicah. Naj spomnimo, da je v začetku leta v javnost prišel zaupni dokument davčne uprave, ki naj bi dokazoval, da je denar mestne občine Ljubljana, končal na računu podjetja, ki je v lasti Zorana Jankovića.

Oglejte si tudi