Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Ljubljanski grad praznuje valentinovo

Za romantično vzdušje ob prazniku zaljubljencev so poskrbeli tudi na Ljubljanskem gradu. Ker je praznik zaljubljencev povezan z medsebojnim izmenjevanjem sporočilc in daril, so na Ljubljanskem gradu postavili skrivna sporočilca z ljubezensko tematiko. Tiste, ki jih bodo odkrili, bo čakalo prijetno sladko presenečenje.

 

Valentinovo praznujemo na dan sv. Valentina in je praznik, ko si zaljubljenci izkazujejo ljubezen. Sprva je bil god sv. Valentina katoliški dan posta, pozneje (po srednjem veku) pa se je v zvezi z njim razvila zamisel o romantični ljubezni.

 

Delavnica izdelovanja rož

 

Ob takšnem prazniku se spodobi, da dragi osebi poklonimo cvetje, zato bodo na Ljubljanskem gradu na delavnici izdelovali rože iz krep papirja. Valentinova delavnica se bo začela ob 11. uri v Beli dvorani, cena vstopnice pa je3 €.

 

Valentinov ples

 

Praznovanje valentinovega pa lahko podaljšate do sobote, ko se lahko vsi zaljubljeni odpravite na Valentinov ples na Ljubljanskem gradu.

 

Na večeru se bo plesalo na ritme latinoameriških plesov, ki vas bodo osvojili s svojo energijo in strastjo. Na večeru pa ne bodo manjkali tudi elegantni standardni plesi. Večer pa bo začinjen še z ritmi popularne salse, bachate, mamba, argentinskega tanga, disco hustla, squere rumbe, west coast swinga … Vstopnina za plesni večer znaša 9 €.

 

Ples se odvija v sklopu tematskih plesnih večerov, ki ji Ljubljanski grad začenja v letu 2013. V prelepem grajskem okolju potekajo vsako tretjo soboto v mesecu. Plesni večeri so namenjeni zabavi, druženju, sprostitvi in seveda – plesu!

Oglejte si tudi