Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Kolesarski festival 2013

Ta petek bo na Bregu festival kolesarjev.

Ta petek bo v Ljubljani na Bregu ter v Mestnem muteju Ljubljana potekal Kolesarski festival 2013. Glavni organizatorji festivala so Mestna občina Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana, Kinodvor in LPP.

 

Kolesarske steze v Ljubljani so vse bolj polne. Zato je primerno, da imajo tudi kolesarji svoj festival, ki bo potekal v petek, 21. junija, pod sloganom »S kolesom se daleč pride!« Festival bi se moral sicer odviti že konec maja, vendar so se organizatorji zaradi slabega vremena odločili festival prestaviti na junij.

 

Festival v Mestnem muzeju

 

Festival se bo že dopoldne začel v Mestnem muzeju, kjer je na ogled razstava »Kolo, 5200 let", na kateri je razstavljeno najstarejše leseno kolo z osjo, najdeno na Ljubljanskem barju. V muzeju bo med 10. in 12. uro potekala okrogla miza z naslovom »Kolesarske povezave na Ljubljanskem barju in razvoj kolesarskega turizma v Ljubljanski urbani regiji«. Od 15. do 20. ure bodo na sporedu projekcije dokumentarnih in promocijskih filmov o kolesarjenju.

 

Kolesa na Bregu

 

Na Bregu bodo od 14. do 20. ure na ogled in v uporabo razstavljena različna zanimiva kolesa, na stojnicah bodo svoje dejavnosti predstavile številne s kolesarjenjem povezane organizacije, Ljubljanski potniški promet bo pojasnil, kdaj in kako lahko na mestni avtobus vzamemo zložljivo kolo, podelili bodo nagrade za sodelujoče v akciji »V troje« in predstavili kolesarske projekte Champ, Mobile 2020, Bike Track Bike in Rosee.

 

Vir: MOL

 

Oglejte si tudi