Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Jutri začetek 13. Študentske arene

Jutri bo vrata odprl sejem, ki bo mlad povezoval na predavanjih, ob kulturnem programu na Študentskem odru, skozi delavnice v Eko otoku in na sejmu z več kot 180 sodelujočimi podjetji in organizacijami. Obiskovalci Študentske arene bodo dobili informacije o študiju, obštudijskih aktivnostih, zaposlovanju, ...
Na sejemskih prostorih se bo predstavilo prek 180 sodelujočih, med drugim fakultete, študentski servisi, kulturni hrami, humanitarne in prostovoljne institucije, študentska združenja in organizacije, ponudniki turističnih aranžmajev, športnih aktivnosti, mediji, banke, zavarovalnice ipd. Vse večji trend postaja mednarodna mobilnost mladih, tako da bodo o študiju, praksah in zaposlovanju v tujini informirali Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, Zavod za zaposlovanje RS, Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije, Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske, italijanska univerza iz Trenta, Francoski inštitut Charles Nodier idr.

 

Zavod za zaposlovanje pa bo mlade seznanil z zaposlitvenimi priložnostmi v Evropski uniji. Poleg tega bodo na voljo tudi informacije o možnostih izobraževanja, usposabljanja in opravljanja plačanih pripravništev v tujini. Za vse tiste, ki vstopajo na trg dela bo zagotovo koristna interaktivna delavnica Zaposlitveni praktikum, kjer se bodo lahko s pomočjo simulacije zaposlitvenega razgovora pripravili na prvi stik s potencialnim delodajalcem, naučili pa se bodo pripraviti tudi dober življenjepis. Obiskovalci bodo imeli možnost spoznati najboljše slovenske zaposlovalce, se naučiti nekaj o socialnem podjetništvu, o samozaposlovanju, zelenih delovnih mestih idr.

 

Eko otok in dobrodelna akcija

V okviru Eko otoka bodo člani skupine Pici bici obiskovalcem pomagali pri predelavi in popravilu koles in jih tako spodbujali k uporabi le-teh, saj lahko s pogostejšo uporabo koles zmanjšujejo emisije v okolje. Zbirala se bodo oblačila, ki so danes eden izmed najhitreje rastočih odpadkov v EU. Potekale bodo delavnica predelave oblačil s študenti Naravoslovnotehniške fakultete, delavnice izdelovanja nakupovalnih vrečk iz kratkih majic z Ekologi brez meja in akcija zbiranja in izmenjave oblačil po principu 5 prinesi – 5 odnesi.

 

Društvo Duh časa in Kiberpipa bosta na Eko otoku reciklirala odsluženo računalniško opremo in iz zbranih računalniških komponent sestavljala računalnike. S pomočjo Zavoda Študentska svetovalnica jih bodo namenili socialno ogroženim družinam, ki si tega, danes nepogrešljivega orodja, ne morejo privoščiti.

Zaposlovanje

Vzporedno s Študentsko areno bo 24. in 25. oktobra v dvorani C potekal zaposlitveni sejem Moje delo. Poleg domačih in tujih delodajalcev se bodo na sejmu predstavili tudi ponudniki izobraževanj.

Oglejte si tudi