Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Festivali v pionirskem domu

V Pionirskem domu od marca do junija 2013 organizirajo 5 festivalov, na katerih se bodo mladi preizkusili v filmskem, gledališkem, glasbenem in prvič tudi plesnem ustvarjanju ter pokazali svoje raziskovalne spretnosti.

 

Hokus pokus

 

Najprej je na vrsti 6. Festival mladih raziskovalcev HOKUS POKUS, ki bo v Festivalni dvorani potekal v četrtek in petek, 14. in 15. marca 2013.  Festival mladih raziskovalcev daje priložnost za srečanje osnovnošolcev in srednješolcev iz vse Slovenije, ki jih povezuje radovednost, raziskovanje in ustvarjanje občutka za svet okoli nas. Na festivalu lahko mladi iz naravoslovnih krožkov predstavijo svoje raziskovalne projekte in hkrati spremljajo aktivnosti slovenskih raziskovalnih in drugih ustanov, ki na dinamičen in nekonvencionalen način predstavijo svoje aktivnosti na področju zgodnjega uvajanja otrok v naravoslovje.

Festival Zoom


21. in 22. marca 2013 v Festivalni dvorani sledi 7. Filmski festival ZOOM, na katerem mladi filmski ustvarjalci dobijo možnost, da pokažejo svoj film na velikem platnu. Hkrati se srečajo s svojimi sovrstniki, s katerimi si izmenjajo izkušnje in mnenja ter se na delavnicah izobražujejo o zakonitostih filmske in video produkcije.

Festival gledaliških sanj - Sanjko


Na odru Slovenskega mladinskega gledališča bo od 2. do 12. aprila 2013 potekal že 11. otroški festival gledaliških sanj. Pionirski dom vsako leto širi meje festivala, namenjenega osnovnošolcem, in privablja vedno nove skupine iz tujine in zamejstva, s čimer krepi medkulturni dialog, saj otroci prihajajo iz različnih okolij in držav. Otroški festival gledaliških sanj postaja iz leta v leto gledališko bogatejši, obsežnejši in jezikovno bolj raznolik. Ker je gledališki oder stičišče raznolikih umetniških izrazov, se na festivalu predstavljajo skupine, ki skozi svoje predstave združujejo ples, lutke, senčno gledališče, petje, gib in še marsikaj. Festival tako daje mladim priložnost za izmenjavo idej, znanj in izkušenj.

 

Glasbeni festival



15. in 16. aprila 2013 sledi 6. GLASBENI FESTIVAL, namenjen osnovnošolcem in srednješolcem. Glasbeni festival spodbuja h glasbenemu ustvarjanju in otrokom omogoča, da na odru Festivalne dvorane doživijo svoj prvi večji javni nastop in se predstavijo z lastnimi besedili, lastno glasbo in interpretacijo.

Plesni festival Kalejdoskop


Pionirski dom letos uvaja še 1. plesni festival Kalejdoskop, ki bo potekal junija, namenjen pa bo tako predšolskim otrokom kot tudi osnovnošolcem in srednješolcem. Festival odrske umetnosti je namenjen mladim, ki v svojih predstavah izhajajo iz sodobne plesne tehnike in ustvarjalnega giba. Primarni namen festivala je raziskovanje primarnega giba in oblikovanje le-tega v smiselno estetsko definicijo. Proces raziskovanja poteka skozi celo leto, saj so otroci deležni kvalitetne izobrazbe in vodenja skozi celostne pristope iskanja lastnega, ki je osnovno izhodišče za kreativno delo in razvijanje domišljijskega sveta. V okviru festivala Pionirski dom sodeluje z društvom Qulenium, ki svoja dela predstavlja na festivalih in tekmovanjih po Sloveniji in v tujini. V okviru progama bo potekala tudi plesna delavnica z Matejem Kejžarjem, priznanim plesalcem in koreografom.

 

Oglejte si tudi