Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Dnevi industrijske robotike 2013

Od 25. do 29. marca 2013 študentje robotike s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani organizirajo tradicionalni dogodek "DIR2013 - Dnevi industrijske robotike 2013". Dogodek je namenjen predvsem študentom, dobrodošli pa so tudi ostali obiskovalci vseh generacij.

 

Dnevi industrijske robotike študentom približajo način dela z roboti, zasnovo same industrijske aplikacije ter manipulacijo z roboti. V sklopu dogodka je pripravljenih osem aplikacij z realnimi roboti, tekmovanje v računalniški simulaciji robotov ter končna strokovna ekskurzija. Dnevi industrijske robotike na eni strani študentom robotike omogočijo dostop do najnovejših tehnologij ter robotov, ki se uporabljajo v industriji, na drugi strani pa študentom drugih področij nudijo vpogled v industrijsko robotizacijo ter interakcijo z roboti.

 

Robotske aplikacije bodo študentom razkrile zmogljivosti antropomorfnih, paralelnih in mobilnih robotov. Predstavljene bodo naslednje aplikacije: metanje žoge na koš z robotom, igranje partije šaha proti robotu, opazovanje napisov, ki jih bo s pomočjo LED diod izvajal izredno hitri delta robot, glasovno upravljanje mobilne platforme po prostoru in odmikanje ovir na poti, opazovanje robota natakarja pri delu, rezkanje skeniranega predmeta iz umetne mase, varjenje rezervoarja z robotom...

 

Na končni ekskurziji se bodo udeleženci seznanili z uporabo robotov v industriji. Obiskali bodo uspešni slovenski avtomatizirani podjetji Odelo in Gorenje.

 

Teden dni pred dogodkom bo potekalo tudi tekmovanje. Tekmovanja se bo udeležilo deset parov, cilj bo reševanje ter simulacija industrijskega problema v okolju RobotStudio. Najboljše rešitve bodo nagrajene.

 

Program in informacije so na voljo na spletnem naslovu: www.dnevirobotike.si. Na vse delavnice se je potrebno prijaviti, udeležba pa je brezplačna.

Oglejte si tudi