Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Danes protesti v Ljubljani

Pri protestih izpostavljeni pozivi k nenasilju

Danes ob četrti uri popoldan se Ljubljani obetajo novi protesti pod naslovom »Shod proti politiki Republike Slovenije«, ki se bo začel na Kongresnem trgu. Na Facebook strani je potrjenih že okrog 9 tisoč udeležencev.

 

Na strani udeležence shoda pozivajo, naj na protest prinesejo letake, transparente, glasilke, stare ure, rdeče cvetove, ki jih bodo lahko položili pred policiste v znak miroljubja. Predlagajo tudi, da se prinesejo sveče, ki naj bi jih položili na tla »v znak, da je z našimi lopovi fertik«.

Oddaljujejo se tudi od metanja granitnih kock in izzivanja pretepov s policijo. Obenem pa še pozivajo: »Če vidite, da se oblikuje skupina ljudi, ki hoče izzivati policijo, da začne nad nas uporabljati silo, se od nje umaknite, nič jim ne govorit, samo umaknite se, da lahko mi MIRNO protestiramo, magari do sobote zjutraj.”

 

Protest bo varovalo več sto policistov

Tudi policija vsem protestnikom sporoča, naj ne nasedajo provokacijam tistih, čigar cilj ni izražanje protesta, temveč povzročanje prekrškov oziroma kaznivih dejanj. Sicer bo za varnost skrbelo več sto policistov iz različnih enot. Vse udeležence opozarjajo tudi, da je na javnih zbiranjih prepovedano pri sebi imeti orožje, eksplozivne snovi, pirotehnične izdelke ali nevarne predmete in snovi. Prav tako ljudem sporočajo, naj upoštevajo opozorila in navodila policije.

Oglejte si tudi