Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Bujta repa 2013

Bujta repa, tradicionalna prireditev Kluba prekmurskih študentov, ki bo potekala 27. 2. 2013 v Festivalni dvorani v Ljubljani, bo letos postregla s pestrim glasbenim programom in značilno prekmursko večerjo z domačimi kolinami. Najbolj prepoznavna prekmurska prireditev v slovenski prestolnici, do katere nas loči zglj nekaj dni.

 

Klub prekmurskih študentov v letošnjem letu organizira že 56. znamenito Bujto repo, ki bo potekala v sredo, 27. 2. 2013, v Festivalni dvorani v Ljubljani. Prireditev se bo pričela ob 20:00 z večerjo ter nadaljevala s pestrim glasbenim programom.

 

Na Bujti repi bodo nastopili Ethnotrip, The Broken Hearts, Samo Budna in band ter Društvo mrtvih pesnikov. Med dogokom bo potekal tudi dobrodelni srečelov z bogatimi praktičnimi nagradami, ves izkupiček nagradne igre pa bo namenjen projektu Študentski fond, kjer Klub prekmurskih študentov vsako leto podeli enkratne štipendije socialno ogroženim študentom.

 

Vstopnice za Bujto repo so tako z današnjim dnem že v prodaji, kupite pa jih lahko na Pomurskem študentskem servisu (Mladinski servis), na Štuku v Mariboru in pri osebnih prodajalcih. Cena vstopnice za člane Kluba prekmurskih študentov brez večerje bo znašala 5 evrov, z večerjo pa 9 evrov.

 

Za nečlane cena vstopnice brez večerje znaša 8 evrov, z večerjo pa 13 evrov. Na dan prireditve bo na voljo zgolj enotna cena vstopnice brez večerje, ki bo znašala 10 evrov. Prav tako bo organiziran avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota‒Maribor‒Ljubljana in nazaj. Vse podrobne informacije lahko dobite na Facebook dogodku »Bujta repa«.

 

Bujta repa je tradicionalna prekmurska zabava v Ljubljani, na kateri se zberejo prekmurski študenti, gospodarstveniki, politiki ter drugi pomembneži iz slovenskega in prekmurskega javnega življenja. Prav tako je Bujta repa ena izmed najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, saj se je po neuradnih podatkih prvič odvila pred približno 56 leti.

 

Prireditve se vsako leto udeleži tudi veliko število študentov iz vseh koncev Slovenije, saj prav Bujta repa slovi kot ena najboljših študentskih zabav v Ljubljani. Vsako leto se na prireditvi zbere okrog 1200 obiskovalcev. Z Bujto repo si Klub prekmurskih študentov poleg druženja Prekmurcev v Ljubljani prizadeva promovirati in tudi navdušiti druge študente za prekmursko kulinariko in kulturo.

Oglejte si tudi