Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

16. Škisova tržnica

Danes na Letnem telovadišču Narodni dom Ilirija svoje vrata odpira že , ki vsako leto pritegne več kot 20.000 radovednih obiskovalcev. Prireditev se bo pričela ob 12:00 s slovensko otvoritvijo ter trajala vse tja do 02:00 naslednjega dne. Tekom popoldanskega dela se bodo s skrbno pripravljenimi stojnicami predstavili študentski klubi, kasneje pa se bo glavno dogajanje preselilo na glavni oder, kjer bodo nastopili Peter Bič Project, Manouche, Dan D, Xequtifz, LET3, Zebra Dots, Kill kenny, Dirtswitch in John Doe. 

Škisova tržnica s svojim unikatnim konceptom predstavitve lokalne kulture in kulinarike na kar 57 skrbno pripravljenih stojnicah študentskih klubov tako letos obiskovalce vabi že 16. leto. Prireditev se bo tako pričela danes ob 12:00 z slavnostnim mimohodom ter nastopom mažoret iz Laškega. Na otvoritvi bodo mlade pozdravili predsednik Zveze ŠKIS, Jaka Bassanese, minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, podžupanja Mestne občine Ljubljana, Tjaša Ficko, ter v znamenju prve EKO prireditve tudi direktor podjetja Snaga d.o.o., Janko Kramžar. 

Točke študentskih klubov in DJ program


Ob pestrem dogajanju na klubskih stojnicah, se bodo na odru zvrstile številne programske točke, ki so jih pripravili študentski klubi. Za program na elektronskem ŠOU odru bo tokrat poskrbela Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, nastopili pa bodo: DJ Manuel Dark, DJ Matteo Kunst, DJ Alex Cvetkov, DJ Matthew Z, DJ Cley Clemens, DJ Dominique Jardin in DJ Kuky.

 

Ekološka osveščenost mladih

 

Škisova tržnica je že pred leti pričela z ekološko usmeritvijo in tako postala prva EKO prireditev v Sloveniji, kjer se odpadki sproti ločujejo, stiskajo in odvažajo, hkrati pa se skrbi tudi za osveščenost mladih glede ohranjanja čistega okolja. Tako bo »Zeleni otok sredi mesta« tudi letos nadaljeval z uspešno tradicijo, kjer bo tekom dogodka za ločevanje odpadkov in informiranje ter spodbujanje mladih k ločevanju poskrbelo 100 mladih čistilcev, ločevali pa bodo tudi študentski klubi na svojih regijskih otočkih. V sodelovanju s podjetjema Snaga d.o.o. in Eko plus d.o.o. se bodo odpadki tudi sproti stiskali ter z zmanjšano prostornino odvažali in reciklirali.

Oglejte si tudi