Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Promet okoli pokopališča Žale bo prilagojen

V okolici pokopališča Žale bo v četrtek, 31. oktobra 2013, od 5. ure in v petek, 1. novembra 2013, do 23. ure veljala posebna prometna ureditev, sporočajo iz Mestne občine Ljubljana.

 

 Tomačevska cesta bo na odseku od Koželjeve ulice do parkirišča Nove Žale v smeri Tomačevega urejena enosmerno. Na delu do Clevelandske ceste pa bo promet urejen dvosmerno, povezovalna dovozna pot na delu od Tomačevske ceste v smeri Jarške ceste bo urejena enosmerno.

 

V bližini pokopališča Žale je več parkirišč, ki bodo brezplačan. Prakiranje bo urejeno tudi ob levi strani enosmerno urejene Tomačevske ceste.

 

Avtobusi ljubljanskega potniškega prometa


Zaradi povečanega obiska na pokopališču Žale bodo 31. oktobra in 1. novembra 2013 avtobusi mestnega potniškega prometa vozili po prilagojenem voznem redu, trase linij 19, 19I, 19B in 12 pa bodo delno spremenjene.

Četrtek, 31. oktober 2013


• Avtobusi na linijah 19, 19I in 19B bodo v smeri Tomačevo od krožišča Žale po Tomačevski cesti ves dan vozili enosmerno. Iz Tomačevega se bodo v smeri Barje, Jezero in Iška vas vračali po Clevelandski (dodatno postajališče), Šmartinski, Pokopališki, mimo Žal in naprej po redni trasi.


• Avtobusi na liniji 12 bodo vozili mimo Žal v obeh smereh.

 

Petek, 1. november 2013 


• Avtobusi na linijah 19, 19I in 19B bodo v smeri Tomačevo od krožišča Žale po Tomačevski cesti ves dan vozili enosmerno. Končno postajališče za izravnavo voznega časa bo pri krematoriju – avtobusi ne bodo vozili do Tomačevega. Izpred krematorija bodo v smeri Barje, Jezero in Iška vas nadaljevali pot po Tomačevski cesti, desno po Clevelandski (dodatno postajališče), Šmartinski, Pokopališki, mimo Žal in naprej po redni trasi. 


• Avtobusi na liniji 12 bodo vozili mimo Žal v obeh smereh.

V četrtek in petek, 31. oktobra in 1. novembra 2013, bo zaradi boljše pretočnosti potnikov samo na postajališču Žale mogoč vstop in izstop na vseh vratih avtobusov. Validacijo Urbane (plačilo prevoza) bodo potniki lahko izvedli neposredno pri kontrolorjih LPP, ki bodo stali pri vratih.

 

Na linijah 2, 7 in 22, ki vozijo mimo Žal, bodo od 28. oktobra do 3. novembra 2013 vozili nizkopodni, zgibni avtobusi; na linijah 19, 19I in 19B pa zaradi nadvoza na Ižanski cesti vozijo le visokopodni, zgibni avtobusi.

 

Dodatna krožna linija avtobusov


Od garažne hiše Stožice (vhod 1) bodo v četrtek in petek, 31. oktobra in 1. novembra 2013, proti pokopališču Žale, do krožnega obračališča pri Kranjčevi ulici in Štajerski cesti, med 8. in 18. uro vozili še avtobusi na dodatni krožni liniji. Avtobusi bodo ustavljali na obstoječih postajališčih.

 

Vir: MOL

Oglejte si tudi