Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Novo P+R parkirišče

Garažna hiša Chengdujska je tretje P+R parkirišče v Ljubljani

Garažna hiša P+R Chengdujska stoji v bližini križišča Zaloške in Chengdujske ceste.

 

V garžani hiši je na voljo 179 parkirnih mest, od česar jih je 9 namenjenih invalidom. Parkirišče P+R Chengdujska je pod trgovskim centrom Hofer, na katerega je vhod iz Chengdujske ceste, trgovski center pa ima svoje parkirišče na ploščadi, ki je brezplačno in namenjeno obiskovalcem trgovine.

Z novim letom bo cena dnevnega parkiranja 2,40 € na dan. Vozniki bodo parkirnino plačali na Urbanomatu. Ob plačilu (z gotovino, z uporabo sistema Moneta ali z enotno mestno kartico Urbana) se bo uporabniku na njegovo kartico Urbana naložila vrednost dveh voženj z mestnim avtobusom, ki veljata na dan, ko je parkirnina plačana.

 

Parkirna hiša pa je odprta od ponedeljka do petka od 00. do 24. ure.

 

V neposredni bližini parkirišča so postajališča mestnega avtobusa št. 11 in 25 (na Zaloški cesti), ter št. 20 in 22 (na cesti Nove Fužine).

 

Parkirišče Chengdujska je, poleg P+R parkirišča na Dolgem mostu in v Centru Stožice, tretje P+R parkirišče v Ljubljani. P+R (parkiraj in se pelji) parkirišča so urejena na obrobju mesta oziroma ob glavnih vpadnicah v mesto, na njih je voznikom omogočeno dnevno parkiranje, v ceno parkiranja pa je vključena tudi povratna vozovnica za avtobuse mestnega potniškega prometa.

 

Vir: MOL.

 

Oglejte si tudi