Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Nadzor nad dovolilnicami

Od danes poostren nadzor nad dovolilnicami na območjih, kjer velja popolna prepoved prometa

S ponedeljkom, 11. februarja 2013, mestno redarstvo začenja s poostrenim nadzorom uporabe in veljavnosti dovolilnic za prevoz in parkiranje na območjih za pešce ter na rezerviranih parkirnih površinah, namenjenih stanovalcem, ki živijo na območjih, kjer velja popolna prepoved prometa.

Na območjih za pešce promet vozil praviloma ni dovoljen, za izjeme (stanovalci, dostava, …) pa zakonodaja predvideva uporabo ustreznih letnih dovolilnic, ki jih upravičenci lahko pridobijo na Mestni občini Ljubljana.

 

Prav tako pa je za parkiranje na rezerviranih parkirnih površinah namenjenih stanovalcem (rumene cone), ki domujejo na območjih s popolno prepovedjo prometa prav tako mogoče dobiti ustrezno dovolilnico. Vozilo mora biti med vožnjo in pri parkiranju na omenjenih območjih označeno z ustrezno dovolilnico, nameščeno na vidnem mestu v vozilu.


Na Mestnem redarstvu MOL ugotavljajo, da veliko voznikov ne upošteva prepovedi vožnje po območjih za pešce in parkiranja na rezerviranih parkirnih površinah, zato s poostrenim nadzorom in ukrepanjem skladno z zakonskimi pooblastili in pristojnostmi želi tako voznike, kot širšo javnost opozoriti na nepravilnost takšnega ravnanja.

Vir: MOL.

Oglejte si tudi