Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pitna voda v Ljubljani

Javno podjetje Vodovod-kanalizacija, ki v Ljubljani skrbi za nemoteno oskrbo meščanov z zdravo pitno vodo, je objavil predstavitveni film o zgodovini vode v Ljubljani in o tem, kako skrbijo, da pitna voda priteče v naše domove. Na hitro tudi predstavi zgodovino oskrbe s pitno vodo. Filmček si lahko ogledate v spodnjem videu.

 

Izobraževalna stran Primavoda


Prav tako so v JP Vodovod-kanalizacija letos pripravili interaktivno stran www.primavoda.si, ki je letos tudi prejela nagrado Netko. Na njej najdete splošne informacije o vodi in tudi tiste, ki so posebej pomembne za mesto Ljubljana. Primavoda ima svojo Primapot, ki vas bo popeljala skozi izbor najzanimivejših vsebin, ki jih ne smete spregledati, saj bodo poglobile vaše znanje. V nekaterih delih poti lahko tudi aktivno sodelujete in preverite svoje védenje.

S Primavodo si lahko izračunate svoj vodni odtis ali pa izveste, koliko vode se porabi za proizvodnjo vašega računalnika ali mobilnega telefona. Če vas zanima, kje stoji najbližji pitnik v Ljubljani, s pomočjo QR kode vstopite na aplikacijo, ki vas virtualno popelje do njega. S primavodo si šolarji in dijaki lahko pomagajo tudi pri pripravi seminarskih nalog. Poleg slikovnih materialov, ki spremljajo vsebine, pa Primavoda ponuja prostor tudi fotografijam, ki jih lahko kadarkoli ujamemo na poti, kjerkoli smo, in sicer s pomočjo Instagrama.

 

Priporočamo v ogled vsem, ki jih zanima, od kod pride naša najverjetneje najpomembnejša dobrina.

 

Oglejte si tudi