Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Papir Servis se lahko seli v Vevče

ARSO izdala okoljevarstveno dovoljenje za Papir Servis za novo lokacijo

Agencija RS za okolje (ARSO) je izdala okoljevarstveno dovoljenje za predelavo odpadkov podjetja Papir Servis za novo lokacijo na Vevški cesti 52, Ljubljana – Polje. 


ARSO je dovoljenje izdal za predelavo odpadkov iz proizvodnje papirja in kartona, odpadne embalaže in ločeno zbranih frakcij papirja in kartona, plastike in kovin, ki jih bo upravljavec v obstoječi hali na lokaciji presortiral, baliral in pripravil za nadaljnjo predelavo. V navedenem dovoljenju so opredeljeni vsi potrebni ukrepi za varovanje človekovega zdravja kot so denimo: preprečevanje emisije snovi v zrak, hrup in v tem okviru omejeni čas izvajanja dejavnosti. Industrijske odpadne vode zaradi predelave in skladiščenja odpadkov v zaprti obstoječi hali ne bodo nastajale. 

Na agenciji so še izpostavili, da so tako izpolnili “svojo zavezo prebivalcem Ljubljane v okolici lokacije obrata družbe Papir Servisa d.o.o. za predelavo odpadkov na lokaciji Pod Ježami 3, saj je s tem odprta pot za preselitev dejavnosti v zaprte prostore obrata v Vevčah. “

ARSO vodi tudi postopek za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja za lokacijo Pod Ježami 3 na podlagi predloga in ugotovitev Inšpektorata za kmetijstvo in okolje v zvezi s prekoračenimi mejnimi emisijskimi vrednostmi za hrup.

 

Oglejte si tudi