Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Oskrbovana stanovanja v dveh letih

Družba Mijaks investicije bo ob domu starejših občanov v Dravljah gradila oskrbovana stanov.

 

Direktor družbe Mijaks investicije Miha Jarc je z županom Ljubljane Zoranom Jankovičem podpisal pogodbo o javno zasebnem partnerstvu za projekt oskrbovana stanovanja na lokaciji ob domu starejših občanov Šiška.

 

V skladu s pogodbo bo moral Mijaks 54 stanovanj zgraditi v roku 760 dni, torej dobri dve leti. Vrednost celotnega projekta je 5.498.684 evrov. V tej vrednosti je že vključen vložek MOL v višini 1.153.900 evrov, ki zajema zemljišče, stavbna pravica in komunalni prispevek.

 

V dveh stanovanjskih stavbah bo 22 enosobnih stanovanj z enim ležiščem, 16 dvosobnih stanovanj z dvema ležiščema in 16 garsonjer. V sklopu pogodbenih obveznosti bo družba Mijaks investicije morala urediti tudi 46 zunanjih parkirnih mest in okolico obeh objektov, ki ju bo moral upravljati in stanovalcem zagotavljati oskrbo.

 

Občini deset stanovanj

 

Mijaks bo moral projektiranje in gradnjo financirati sam. Kot javni partner je občina v ta projekt vložila zemljišče, ki je veliko nekaj več kot 4000 kvadratnih metrov. Občina bo postala lastnica 10 oskrbovanih stanovanj, družba Mijaks investicije pa bo lastnica preostalih 44.

Oglejte si tudi