Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Mi zbiramo – zbiraj tudi ti!

Društvo Ekologi brez meja v sodelovanju s podjetjem Dinos že pridno pripravljamo vse potrebno za tretjo izvedbo projekta »Star papir za novo upanje«, ki bo potekal med 17. marcem in 30. aprilom. Prav vsak od nas lahko doda svoj list k boljšemu svetu. Zbiraj tudi ti!
Cilj projekta je ponovno aktivirati celotno Slovenijo in postaviti rekord v količini zbranega starega papirja. Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi letos šla v prave roke, saj bomo organizatorji s pomočjo natečaja del sredstev namenili v dobrodelne namene, del ga bomo namenili vsem prijavljenim vzgojno-izobraževalnim ustanovam, ki bodo zbirale star papir, manjši del pa bo šel za druge okoljevarstvene projekte Društva Ekologi brez meja.

 

Na javnem natečaju se bodo zbirali predlogi za dodelitev dela sredstev, ki bodo šla v dobrodelne namene, in sicer za pomoč pri odpravljanju škode letošnje velike naravne nesreče, ki je februarja zajela vso Slovenijo. Predloge bomo zbirali v času med 13. in 31. marcem 2014. Posamezniki in ustanove lahko preko spletnega obrazca oddate ideje, komu naj se namenijo sredstva od zbranega papirja. Strokovna komisija bo izmed prispelih idej izbrala tri najboljše predloge. Zmagovalec med finalisti bo izbran z javnim glasovanjem, ki bo potekalo od 4. do 12. aprila 2014 preko spletne strani projekta www.ebm.si/papir in bo javno objavljen na posebnem dogodku »Papirnati dan«, ki bo 12. aprila 2014 v Ljubljani v ljubljanskem BTC Cityju, ki je tudi sponzor akcije Star papir za novo upanje 2014.

 

Še vedno zbiramo prijave

 

K zbiranju papirja vabimo vse vrtce, osnovne in srednje šole, fakultete, podjetja in druge organizacije, ki imate letos namen čistiti svoje arhive, kot tudi vse posameznike, da v marcu in aprilu odstopite star papir iz svojih gospodinjstev. Vse ustanove se morate zaradi zagotavljanja zabojnikov in odvoza na akcijo prijaviti! Prijave za akcijo so že odprte in potekajo do 31. marca 2014.

 

Vzgojno-izobraževalna ustanova, ki bo zbrala največ papirja, bo prejela posebno nagrado – ogled gledališke predstave Ta čudovita zemlja, ki jo poklanja Studio Anima.

 

Posameznikom pa se na akcijo ni potrebno prijaviti, star papir lahko v času akcije sami dostavite na eno izmed zbirnih točk, ki bodo vidne na spletnem zemljevidu, ali na eno izmed enot podjetja Dinos.

 

Papirnati dan

 

Osrednji dogodek projekta, »Papirnati dan«, se bo odvijal 12. aprila 2014 pri sponzorju akcije - BTC Cityju na parkirišču med Dvorano A in Kristalno palačo. Na dogodku se bo ustvarjalo iz starega papirja - potekale bodo delavnice za vse starostne skupine, s pomočjo industrijskega oblikovalca Andraža Tarmana pa se bo izdelovalo nekaj velikega - iz papirja, seveda. Na odru se bo odvijal pester zabaven in glasbeni program, pod njim pa številne druge aktivnosti. Na dogodku se bodo pridružili tudi nekateri ambasadorji projekta, seveda pa bomo cel dan tudi zbirali star papir, ki bo še isti dan postal uporaben!

 

Na ta dan bodo imele vse poslovalnice podjetja Dinos po celi državi dan odprtih vrat z namenom dostave starega papirja vsem tistim, ki sicer papirja v času celotne akcije na druge lokacije zaradi različnih razlogov ne bodo mogli dostaviti. Več podrobnosti pa bo objavljenih na spletni strani projekta.


Posebne promocijske aktivnosti

 

V četrtek, 13. marca 2014, je časopisu Delo priložen plakat, ki je namenjen vsem posameznikom in ustanovam, ki boste zbirali star papir, da s pomočjo njih privabite čim več ljudi k zbiranju. Ob cestah pa vas bodo nagovarjali tudi prav posebni jumbo plakati, ki jih bodo pod vodstvom Andraža Tarmana iz starega papirja ustvarjali kreativni prostovoljci v vseh večjih slovenskih mestih. Naši ambasadorji projekta vsak po svojih močeh pozivajo k sodelovanju, v sklopu tega so že nastali trije kratki video posnetki, ki se že vrtijo po nekaterih medijih. V BTC Cityju se bo v Dvorani A cel čas projekta nahajala zanimiva info točka. Nekaj prav posebnega pa pripravlja tudi Radio Center, zaenkrat naj to ostane še skrivnost.

 

Smo vas torej prepričali, da ste tudi vi zraven?

Oglejte si tudi