Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Zaključek festivala kratkega filma v Ljubljani

V Slovenski Kinoteki se je v sredo 25. septembra z razglasitivijo treh najboljših filmov K3 lokalnem tekmovalnem programu zaključila prva izvedba K3 Mednarodnega festivala kratkega filma.

K3 mednarodni festival kratkega filma izvira iz avstrijskega Beljaka, kjer je leta 2007 njegovemu nastanku botrovala ljubezen do kratkometražnega filma. Festival je z vsako naslednjo edicijo rasel in se širil, dokler se v letu 2011 ni prvič podal tudi onstran meja države. Rodil se je K3 Mednarodni festival kratkega filma v Vidmu.

Ideja o kulturnem povezovanju med sosedskimi državami je bila všeč tudi Karpu Godini, ki je tako postal pobudnik ideje o K3 Mednarodnem festivalu kratkega filma v Ljubljani.

Žirija v sestavi Varja Močnik, Ivana Novak in Simon Popek je za tri najboljše slovenske filme K3 lokalnega tekmovalnega programa, ki iz Slovenije nadaljujejo pot na K3 3x3 program v Beljaku, izbrala naslednje filme: Pogled skozi železno zaveso v režiji Anje Medved, White box v režiji Eve Petrič ter Solidarnost v režiji Nike Autor.

Oglejte si tudi