Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

VABLJENI K VPISU V ŠOLO ULIČNEGA GLEDALIŠČA

ŠUGLA je šola uličnega gledališča, ki je nastala pod okriljem Gledališča Ane Monro. Skozi vrsto delavnic se posameznik spozna z osnovnimi načeli uličnega gledališča in drugimi uprizoritvenimi tehnikami.

Še dober teden nas loči od pričetka šolanja nove generacije uličnega gledališča.

 

4. marca 2014 svoja vrata novi generaciji znova odpira ŠUGLA – Šola Uličnega GLedališčA! Do junija bodo delavnice potekale vsak torek (17h-20h) v Dijaškem domu Tabor (Vidovdanska ulica 7) v Ljubljani in seveda na mestnih ulicah. Enkrat na mesec bo potekal tudi daljši modul več dni zapored.

 

Za prijavo in več informacij poglejte na www.anamonro.org ali pišite na tea.anamonro@gmail.com.


Letošnja nosilna tema je "commedia dell'arte".


S priznanimi domačimi in tujimi mentorji se bomo učili igre z gledališko polmasko, se učili spretnosti kontakta z občinstvom, odkrivali gledališko petje, pregibali svoje telo za močan gledališki izraz in odšli v Split na delavnico akrobacije.


Poleg delavnic bomo ustvarjali tudi kratke ulične akcije ali gledališke uprizoritve, imenovane Male rimske zgodbe, v juniju pa se pripravljali na zaključno predstavo ROMEO IN JULIJA, ki jo bomo predstavili na mednarodnem festivalu Ana Desetnica.

 

Cena celotnega programa: 170 € (Možnost obiska posamičnih modulov)

 

Vabljeni v svet uličnega gledališča! 

Predhodnje izkušnje niso potrebne. Prijave zbiramo do 20. februarja.

 

NOVOST! ŠUGLA tokrat svoja vrata, v sklopu desetih delavnic, odpira tudi na Bledu (v sodelovanju z Zavodom Kreatorium) in v Mariboru (v sodelovanju z Društvom HIŠA!)

Oglejte si tudi