Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Razstava Produktivna neučinkovitost

V galeriji Škuc bodo danes on 20. uri odprli razstavo španskega umetnika Ignacia Uriarteja, ki ustvarja »pisarniško umetnost«.

 

Ignacio Uriarte (1972) se je rodil in odrasel v nemškem Krefeldu, nato pa je v Madridu in Mannheimu študiral menedžment in se kasneje udinjal različnim korporacijam v Nemčiji, Španiji in Mehiki. Tu je v Guadalajari zaključil še študij avdiovizualnih umetnosti na Centro de Artes Audiovisuales in nato pred desetimi leti dal odpoved. Popolnoma se je posvetil umetnosti, ki jo imenuje "pisarniška umetnost" (office art) in se leta 2007 preselil v umetnikom nekoliko bolj prijazni Berlin.

 

Petja Grafenauer kuratorica pravi, da sta v njegovem opusu forma in izbrani medij vedno tudi odsev zunanje resničnosti. »Vanj je vpisano delo pisarniških birokratov, ki se mu umetnik med delovnim procesom ne odpove. Umetnost nastaja zgolj z uporabo delovnega orodja tistega razreda, ki v zadnjih letih pada vse niže na družbeni lestvici. Ustvarjalnost, rojena na neustvarjalnih krajih, združena z držo umetnika, daje upanje, da bomo nekoč vendarle spregledali.«

Oglejte si tudi