Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Protestival

Danes in jutri se bo v ljubljani odvil dvodneven protestival

Festival Protestival, ki si je za slogan vzel »S kulturo na diktaturo«, bo danes in jutri na kulturni praznik s kuluturnim programom izražal nezadovoljstvo s trenutno politiko.

 

Današnji pred-prešerni protestival se bo začel ob 16. uri na Prešernovem trgu, s glasbeno-gledališko fešto s Prešernom. Ob 17.20 procesija Političnih Duhov, ob 18. uri pa bo simbolični zažig politikantskih mask pred parlamentom, sledila pa bo kulturna predržavna proslava pri Cankarju

 

V okviru Protestivala bodo predvidoma nastopiliBrencelj BandaDrago Mislej MefNika VistoropskiIvan Victor AguilaZvezdana NovakovičNataša in JežekLeon Matek terKatarina Juvančič & Dejan Lapajne.

 

Na preddržavni proslavi pa naj bi nastopili Boštjan NaratTinkara KovačNeomiNietStranci inZlatko. Med drugim bodo prikazali tudi Risanko Radia Študent, animirano predstavo Maskenroll Teatra PapelitoRyuzo Fukuhara bo vodil delavnico bhuto plesa, poezijo pa bosta recitirala Elena Pečarič in Matej Krajnc.

 

Protestival na dan kulture

 

V petek se bo protestival začel ob 15. uri na Kongresnem trgu, torej ob tretji vseslovenski ljudski vstaji. Prevzel bo obliko karnevalskega sprevoda, središe katerega bo premični oder s konceri.

 

Nastopili bodo Jani KovačičKar češ brass band,Iztok MlakarNula kelvina, Otroci oportunizma,Brina VogelnikN'tokoJanez ŠkofChris Eckman,Hamo & Tribute 2 loveKombinatkeLow Peak CharlieLeon MatekCarinaPeter Drinbek,GlossartMirko in BreakBeat brass band.

 

O Protestivalu

Na svojem Facebook profilu so organizatorji protestival opisali kot: “kulturno-združevalni dogodki, ki bodo trajali vse do odstopa obstoječih elit. Namenjeni so tako kulturnemu izrazu ljudstva, kot druženju, diskusijam, podiranju ideoloških zidov in iskanju temeljev prenovljene - ozaveščene in kulturne družbe. Protestival je klic po družbeni prenovi, po vrnitvi k človeku in odvračanju od manipulacij kapitala.” 

Oglejte si tudi