Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Prihaja ta veseli dan kulture!

Ta veseli dan kulture obeležujemo na dan rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna (1800-1849). Na ta dan bo vstop v večino muzejev, galerij, gledališč in v nekatere kinematografe v Ljubljani brezplačen. Veliko kulturnih ustanov v Sloveniji na ta dan pripravi tudi posebne sporede prireditev.

Muzej in galerija


V Ljubljani bodo svoja vrata brezplačno odprli Muzej in galerije mesta Ljubljana (MGML), ki letos že 13. zapored obeležuje rojstvo poeta. Tako boste lahko obiskali Mestni muzej Ljubljana in si ogledali razstavo Več glav več ve, ki odkriva tančice z muzejske kiparske zbirke. V Mestni galeriji Ljubljana, si lahko ogledate dela Milana Eriča »Nepregledna razstava«. V Kulturnem centru Tobačna 001, si lahko ogledate stalno razstavo o delu in življenju dleavk v Tobačni Ljubljana. Galerija Jakopič predstavlja razstavo Drobci neizrečenih misli, ki poskuša sopostavljati zgodovinska dela s sodobnimi in tako kontekstualizirati t. i. »romantični« oziroma »topli« konceptualizem in njegove vplive skozi prizmo umetniških praks različnih generacij. V Bežigrajski galeriji 1 je na ogled razstava Žigi in grafike v vizualni poeziji, v Bežigrajski galeriji 2, pa si lahko ogledate razstavo Vladimirja Makuca »Ptice«. V Plečnikovi

 

Dan Kulture na gradu

 

Ljubljanski grad pa ljubitelje kulture vabi k obisku ter brezplačnemu ogledu stalne razstave Slovenska zgodovina, Virtualnega gradu in Razglednega stolpa.

Na Ta veseli dan kulture bodo organizirana brezplačna vodstva po Gradu (ob 11., 13. in 15. uri) in po razstavi Slovenska zgodovina (ob 12. in 14. uri).

Oglejte si tudi