Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Markovi koraki

»Tako kot ta mama, je (in bo) veliko ljudi moralo iti skozi podobno izkušnjo. Zanimivi so tisti, ki so se uspeli dvigniti iz situacije, ki jo veliko nepoznavalcev označi za tragedijo. A se največkrat izkaže le kot osebna zmaga nad obupom, zmedo in nemočjo,« je zapisala Marija Božič ( Zveza Sonček ) s katero sodelujemo in ji od vsakega prodanega izvoda knjige darujemo 1 evro za njihovo prepotrebno in dragoceno delo.

napisala jo je mama, Đurđica Mađar, otroka s cerebralno paralizo.

 

Knjiga še zdaleč ni edina na to temo, je pa posebna zaradi svoje iskrenosti, opisa, kaj vse sta z možem prestala, da sta otroka s cerebralno paralizo postavila na noge.

 

Rekli boste, saj starši na poti od diagnoze do sprijaznjenja z boleznijo in življenja z njo bijejo skoraj enake bitke. Res je, a »hudič je vedno v podrobnostih«. Avtorica zelo nazorno, enostavno, laično  in iskreno opisuje svoj boj, da otroka sprejmejo v vrtec, v »normalno« šolo, da dobi plačanega spremljevalca, da udejanijo tisto, kar je napisano v zakonih o otrocih s posebnimi potrebami, da se zavedo, kako telesni hendikep ni tudi intelektualen.

 

Marko je odličnjak v osnovni šoli, ko bo velik, bi rad postal sodnik, zdaj je vesel, odprt in radoveden otrok. Mama ve, da nikoli ne bo atlet, ne bo doktor znanosti, lahko pa doseže veliko, če najde podporo in razumevanje doma, v šoli, pozitivnem okolju … ki sprejema drugačnost.

 

                                                                  Avtor: Đurđica Mađar                  
                                                                  Št. str: 128
                                                                  Velikost: 15 x 21
                                                                  Format: mehka vezava
                                                                  ISBN: 9789616181969
                                                                  Redna cena: 21,00 eur

Oglejte si tudi