Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Konec tedna na Ljubljanskem gradu

Na slovenski kulturni praznik petek, 8. februarja, Ljubljanski grad tudi letos vabi ljubitelje kulture, da ga obiščejo in si brezplačno ogledajo stalno razstavo Slovenska zgodovina, Virtualni grad in Razgledni stolp.

Prav tako bodo organizirana brezplačna vodstva po Gradu in po razstavi Slovenska zgodovina. Termini vodenih ogledov:

  • po Ljubljanskem gradu: ob 11.00, 13.00 in 15.00;
  • po stalni razstavi Slovenska zgodovina: ob 12.00 in 14.00.

 

Vodstva so v slovenskem jeziku. Zaradi omejenega števila udeležencev na posameznem vodenem ogledu je zaželeno, da se najavite po telefonu: 01/306 42 93 ali po elektronski pošti info-center@ljubljanskigrad.si.

 

Na pustno soboto, 9. februarja, bodo ob 10.30 na Grajskem dvorišču obiskali kurenti in s tem začeli Zmajev karneval, ki se bo od 11. ure nadaljeval v mestu.

 

Pravljično-ustvarjalno srečanje

 

Pravljica o lesenem konjičku je naslov drugega Pravljično-ustvarjalnega srečanja za otroke, ki bo potekal 9. februarja ob 11. uri v Friderikovem stolpu. V kraljevskem mestu se spreta kovač in tesar. Nista in nista se mogla zediniti, kdo je boljši, in zaradi njiju so se sprli tudi prebivalci kraljevega mesta. Potem so se meščani odločili, da spor zgladi sam kralj. To pa je privedlo do izjemno nenavadnih dogodkov, ki so zasenčili vse težave kraljevega mesta … Na delavnici, ki bo sledila pravljici, si bomo izdelali konjička, čisto podobnega lesenemu. Cena vstopnice: 3,00 €.

Oglejte si tudi