Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Fabula 2013

Že deseto leto zapored bo med 27. februarjem in 9. marcem v slovenski prestolnici potekal mednarodni literarni festival Literature sveta – Fabula 2013, ki v Ljubljano privablja nekatera največja mednarodno priznana pisateljska imena. Osrednji fokus festivala bo letos Mitologija: ključ do razumevanja preteklosti ali pogled v prihodnost?. 


Na literarnih večerih bodo letos v gosteh štirje tuji in štirje slovenski pisatelji posebnega slovesa. Vabilu k sodelovanju na festivalu so se namreč odzvali Irvine Welsh, Dorota Masłowska, Ilija Trojanow, Eduardo Sánchez Rugeles, Stanka Hrastelj, Milan Kleč, Marko Sosič in Dušan Šarotar.

Festival Fabula 2013 bo gostoval na številnih prizoriščih, od Cankarjevega doma, kjer bodo potekali literarni večeri z avtorji, do Trubarjeve hiše literature, Kavarne Union, knjigarne Konzorcij in Kavarne SEM, kjer se bodo zvrstili literarni večeri, okrogle mize, simpozij ter program za otroke in mladino.

 

Za najmaljše

 

Za najmlajše obiskovalce bobo poskrbljeno v sodelovanju z društvom Pripovedovalski variete. Pripraviljene bodo pravljične urice za najmlajše, z živo besedo pa bo festival, kot že vsa zadnja leta, spet obiskal varovance nekaterih domov za starejše občane in kriznih centrov ter tako poskrbeli, da bo letošnja Fabulina literarna pomlad obiskala čim več ljudi, ki jih razveseljuje dobra literatura.

http://www.youtube.com/watch?v=scFLL5NQjY8

Oglejte si tudi