Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Nov Snagin objekt na Barju

Prva faza kompleksa Snaga, ki bo zaposlenim, predvsem delavcem, ki skrbijo za odvoz odpadkov, omogočila boljše pogoje dela.
Včeraj, 27. novembra 2012, je na Ljubljanskem Barju odprl svoja vrata kompleks Snaga. Novi objekti obsegajo 10.500 kvadratnih metrov, njihova vrednost pa je 7,2 milijona evrov.

 

Neasfaltirana parkirišča za komunalna vozila, garderobe in drugi objekti na Cesti dveh cesarjev so bili začasna rešitev, ki je sčasoma postala stalna in že dolgo ni več ustrezala potrebam ter predpisom. Tudi mehanične in remontne delavnice na Povšetovi 6 so že pred časom nehale izpolnjevati varnostne ter prostorske zahteve, zato je Snaga za zagotovitev ustreznih delovnih in poslovnih pogojev na Cesti dveh cesarjev 111 zgradila nove garderobno-sanitarne in remontne objekte ter parkirišča.

 

Zelena streha na objektih novega kompleksa bo prispevala k zmanjševanju temperaturnih šokov in omogočala varčno ogrevanje ter hlajenje, obenem pa strešne površine služijo tudi kot površine za lovljenje meteorne vode, ki se bo prek vertikalnih odtokov zbirala v podzemnih zbiralnikih vode. Zajeto deževnico bodo uporabili za pranje tovornih vozil. Novi objekti se ogrevajo prek toplovoda z odlagališča nenevarnih odpadkov Barje, kjer se za ogrevanje vode izkorišča odpadno toploto pri proizvodnji električne energije iz deponijskega plina na plinskih motorjih.

 

Na zgornji strani strehe nad parkiriščem so predvideni fotovoltaični sistemi, in sicer sončna elektrarna po celotni površini strehe, ki naj bi jo postavili v naslednjem letu. Naslednje faze izgradnje kompleksa predvidevajo tudi novo upravno stavbo in rušitev sortirnice kosovnih objektov, kjer se bodo dogradila parkirišča.

 

Z izgradnjo kompleksa bodo vse dejavnosti Snage združene na novi lokaciji v bližini odlagališča Barje in Regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana (RCERO Ljubljana), kjer se je že začela gradnja objektov za predelavo odpadkov.

 

Vir: MOL.

Povezave

Snaga

Oglejte si tudi