Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pop-up dom bo odprl vrata

Pod okriljem 23. bienala oblikovanja v Ljubljani bo v soboto 20. oktobra ob 20. uri na Vegovi ulici 2 otvoritev zanimivega projekta Pop-up dom. Tako lahko med prvimi izkusite dom po zamislih mladih slovenskih ustvarjalcev.
Pop-up trgovina je iniciativa mladih slovenskih ustvarjalcev s področja oblikovanja, da s skupno vizijo in v skupnem prostoru nastopijo s ponudbo oblikovno in tehnološko dovršenih izdelkov lastne produkcije. Na ta način imajo produkti večji potencial in predstavljajo javnosti jasen pregled nad kakovostjo sodobnega domačega oblikovanja ter dolgoročno pomenijo uveljavitev slovenske kreativne industrije kot pomembnega dela kulture in gospodarstva.

Po vzoru koncepta iz 60 let »slovensko stanovanje«, kjer so slovenska pohištvena podjetja enkrat letno sodelovala in popolnoma opremila »prototipno« stanovanje, bomo tudi mi opremili stanovanje na prominentni lokaciji v centru Ljubljane. Za obdobje meseca dni bomo vzpostavili prostor za prodajo in druženje, ki bo odprt vse dni v tednu.

Razstavo bomo pospremili tudi z družabnim programom ali ti. service design produkti kot so kulinarični dogodki, predavanja, projekcije, koncerti, recitali itn. Na ta način bo trgovina postala prostor za druženje, sodelovanje, izobraževanje in izmenjavo idej.

Glavni del koncepta Pop-up Dom je povezovanje in sodelovanje različnih strok, posameznikov in skupin… K sodelovanju smo povabili veliko vozlišč (hubov) iz kreativne in organizacijske stroke. Tekom projekta se že ustvarjajo tudi nove oblike povezovanja in sodelovanja ter ustvarjanje novih multidisciplinarnih skupin, naprimer oblikovanje in kulinarika, organizacija in kreativne dejavnosti…


Pri projektu sodeluje tudi Coworking Slovenija, tako da bo ves mesec Pop-up Dom deloval tudi kot 'coworking' prostor. Projekt promovira podjetništvo in samoiniciativne projekte mladih iz vseh področji. Le nekaj sodelujočih: Zavod Rompom, Kreativna cona Šiška, Zavod Heda, Coworking Slovenija, ZEK,….

Oglejte si tudi