Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Pan Jan v Ivančni Gorici odprl nov salon vozil Škoda

V petek, 12. septembra 2014 ob 15h je v Ivančni Gorici potekala slavnostna otvoritev novega prodajnega salona vozil Škoda. Lastnik le-tega je uspešno trebanjsko družinsko podjetje Pan Jan, ki ima sicer 23-letno zgodovino, od tega pa so že kar 20 let uradni prodajalec vozil Škoda.
Podjetje Pan Jan v družbi svojih poslovnih partnerjev in prijateljev odprlo prodajni salon vozil znamke Škoda v Ivančni Gorici, po besedah predstavnika te znamke pri Porsche Slovenija Petra Brajnika je le-ta trenutno najsodobnejši pri nas.

 

Pan Jan je sicer trebanjsko podjetje, ustanovila sta ga Jelka in Janez Šalehar, ki sta leta 1991 začela izdelovati zavorne ploščice v domači garaži, predvsem Jelka se je ukvarjala  tudi z veleprodajo, leta 1992 sta v industrijski coni Trebnje kupila parcelo in dve leti kasneje začela prodajati vozila znamke Škoda. Salonu sta dodala servis, kasneje še tehnične preglede ter zastopstvo znamke Kia. 

 

"Ko smo gradili zgradbo za tehnične preglede, se mi je porodila ideja, da Trebnje v tem delu potrebuje bencinski servis, takrat sem idejo predstavila Petrolu, ki  se ni odzval, so pa imeli posluh zanjo v OMV, ki je takrat kupil zemljišče nasproti našega objekta. Za razvoj Trebnjega se mi je to takrat zdelo zelo pomembno," pove Jelka Šalehar, direktorica Pan Jana, v katerem sta zaposleni tudi hčerki Anita in Janja ter njuna soproga.

V Ivančno Gorico je ta družba, ki danes zaposluje že 40 ljudi, prišla pred dobrima dvema letoma, takrat so v novi obrtni coni, ki je nastala ob avtocesti, zgradili objekt z 2.400 kvadratnimi metri uporabnih površin. Najprej so odprli tehnične preglede in bar, zdaj pa še salon, pri katerem so pomembno vlogo odigrali tudi na Porscheju, kjer so jih podprli tako moralno, kot tudi finančno.

 

"Njegova ureditev nas je stala okoli 250 tisoč evrov, celotna naložba v Ivančni Gorici pa doslej že blizu dva milijona evrov," številke predstavi direktorica, ki je polna idej tudi za prihodnje. "Tu nameravamo prodajati rabljena vozila, po možnosti v sklopu Weltauta, to je znamka Porscheja. Nič ne bomo tarnali, da so slabi časi, treba je delati in potem pride tudi uspeh. Če ne napreduješ, nazaduješ," je vodilo Šaleharjeve.

Pan Jan v Ivančni Gorici oddaja poslovne prostore, ki so nad tistimi, ki jih uporabljajo "Ideje imamo, kaj bi lahko bilo tam, ampak vsega ne moremo realizirati sami, nekaj je pisarn, en prostor pa je večji, primeren za kakšen fitnes ali kaj drugega," še reče sogovornica.

 

Na odprtju novega salona je za zabavo skrbel igralec Matjaž Javšnik, povezovalec Tadej Bricelj, zapeli pa so pevci Stiškega kvarteta in Nuša Derenda.

 

Oglejte si tudi