Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Medgeneracijski dogodek Ta svet je vreden, da se učimo skupaj

Slovenska Univerza za tretje življenjsko obdobje in gimnazija Šentvid sta v sredo, 24. 10. 2012, pripravili medgeneracijski dogodek Ta svet je vreden, da se učimo skupaj. Enajst dijakov gimnazije Šentvid se je udeležilo pouka v študijskih krožkih angleškega jezika in digitalne fotografije na Univerzi za tretje življenjsko obdobje.
Enajst dijakov gimnazije Šentvid se je udeležilo pouka v študijskih krožkih angleškega jezika in digitalne fotografije na Univerzi za tretje življenjsko obdobje. Pri pouku niso le sodelovali s svojimi starejšimi kolegi, pač pa so imeli prav posebno nalogo. S svojimi mobilnimi telefoni so zabeležili tiste utrinke skupnega učenja, ki so se jim zdeli posebej zanimivi. Po zaključku dela v skupinah so se udeleženci, starejši študenti in dijaki zbrali v dvorani UTŽO. Zbrane je pozdravila Alijana Šantej, vodja Univerze za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani. Sledil je uvodni nagovor gospoda Aleša Kende, slovenskega koordinatorja za evropsko leto dejavnega staranja in solidarnosti med generacijami 2012. Nadaljevali smo s prispevkom absolventke andragogike Mete Žgur, ki je predstavila medgeneracijski projekt Vidimo, slišimo, beremo … skupaj.

Dogodek smo zaključili z okroglo mizo z naslovom Kako se učimo. Predstavljene so bili vse fotografije in video posnetki skupnega učenja, ki so jih pripravili dijaki. Ti so svoje posnetke pospremili s komentarji. O svojih vtisih so prav tako spregovorili tudi starejši študenti.

Kaj bo ostalo najbolj v spominu? Dijaki so bili presenečeni, ko so spoznali, s kakšnim veseljem se starejši učijo, kako so pripravljeni na svoja predavanja in kako lepo so jih sprejeli medse. Starejši študenti so bili obiska zelo veseli, razveselilo jih je, da je skupno učenje steklo hitro in brez zadržkov. Z veseljem bodo tudi sprejeli vabilo dijakov naj prihodnjič oni obiščejo dijake na gimnaziji Šentvid.

Oglejte si tudi