Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Dnevi slovenske informatike 2015

Slovenski informatiki se bodo tudi leto, že dvaindvajsetič, sestali na Dnevih slovenske informatike, ki bodo med 13. in 15. aprilom v Portorožu. Gre za neodvisno strokovno konferenco, ki vsako leto navduši z naborom vsebin in predavateljev. Konferenca osvetli nacionalne dosežke na področju računalništva in informatike ter ustvari prostor za primerjavo z aktualnimi dosežki tujih informatikov.

 

Na konferenci se bodo srečali vsi vpleteni v informacijsko tehnologijo, strokovnjaki, uporabniki, ponudniki in naročniki. Tako bo veliko možnosti za pridobitev novih znanj in izkušenj, informacij za poslovne odločitve, pa tudi priložnosti za druženje. Skozi predavanja bodo predstavljeni aktualni razvojni trendi informacijske tehnologije, ki narekujejo svetovni razvoj informatike in računalništva, in domači dosežki, za katere se zanimajo tudi po svetu. Rdeča nit konference “Informatika: razvijamo danes za jutri” ponazarja njeno  vsebinsko usmeritev podati udeležencem čim več koristnih informacij za strateške odločitve.

 

Predkonferenca bo letos potekala pod geslom: “Znamo in zmoremo”. Na okrogli mizi bomo gostili Slovence, ki jim je uspelo s svojim poslom in prihajajo iz različnih področih ustvarjanja. Med njimi bodo poleg informatikov tudi kulinarična strokovnjakinja, slaščičarka in športnik. Primeri uspešno uresničenih poslovnih načrtov bodo lahko marsikoga opogumili za podoben podvig.

Za drugi dan smo si zamislili vodilo “Informatiki gremo v svet”, kjer se bodo predstavila nekatera podjetja, ki so svoje uspešno poslovanje razširila preko naših meja, ne bodo pa izostali aktualni strokovni prispevki.

Zadnji dan je smo namenili mladim in jim dali posebno težo. Potekal bo pod geslom “Mladi so resničnost”, prisluhnili pa bomo strokovnim prispevkom in študentom, ki so jim uspeli prav genialni dosežki. Verjamemo, da bodo zanimali potencialne delodajalce in iskalce novih idej.

 

Na forum smo povabili predavatelje in pripravili okrogle mize, kjer boste spoznali najuspešnejša slovenska podjetja s področja informatike, spoznali boste tiste, ki so uspeli v tujini, in mlade, ki obetajo. Spoznali boste tudi študentske ideje in videli, komu bo društvo slovenskih informatikov podelilo nagrado za dosežek na področju informatike.

 

Veliko razlogov je, da pridete v Portorož. Med našimi govorci bodo med drugimi podjetje 3FS, Chipolo, strokovnjak za električne avtomobile Nejc Šter, iz podjetja Unici prihaja Mija Lorbek, kulinarična mojstnica Ana Roš in paraolimpijec Gal Jakič.

 

Vse informacije o konferenci in programu so objavljene na naslovu www.sdi2015.si.

 

Prijazno vabljeni!

 

Slovensko društvo INFORMATIKA

 

Oglejte si tudi