Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

dm odprtje nove prodajalne pospremil z dobrodelnostjo

Ker radi kupujemo tam, kjer nekaj veljamo, je dm v ponedeljek, 17. avgusta, odprl novo lokacijo ugodnih nakupov. Obiskovalce je na Novih Fužinah pričakalo pestro dogajanje, ekskluzivne otvoritvene ugodnosti ter nagradna igra. Velik poudarek je bil na dobrodelnosti, ekipi pa se je pri delu pridružil tudi priljubljeni slovenski raper Zlatko, ki verjame v to, da je svet lep. Zlatko je obiskovalce nove prodajalne najprej ogrel s svojim nastopom, med 17:00 in 18:00 pa je pomagal dm ekipi pri delu na blagajni. Pri svojih nalogah se je odlično znašel, nad njegovo pomočjo, prijaznostjo, dobro voljo in smislom za humor pa so bili navdušeni številni kupci. Izkupiček, kar 2.141,86 €, ki je bil zbran v času Zlatkove pomoči z delom v prodajalni, je dm v obliki donacije poklonil v sklad projekta Botrstvo v Sloveniji.
Donacija za nakup delovnih zvezkov

dm je s projektom Botrstvo v Sloveniji že sodeloval v preteklosti, saj se v podjetju zavedajo, da je v Sloveniji žal veliko otrok, ki zaradi materialne stiske nimajo urejene prehrane, šolskih potrebščin, ne morejo na počitnice ali na tabor s svojimi sošolci. Kot je povedala Urša Trpin Kramar, vodja marketinga dm drogerie markt Slovenija, bo donacija v znamenju bližajočega se začetka novega šolskega leta namenjena nakupu delovnih zvezkov za šolo-obvezne otroke družin, ki so se zaradi različnih razlogov znašle v stiski. »Z donacijo želimo priskočiti na pomoč in tako nekaterim otrokom polepšati začetek novega šolskega leta. Tako se bodo lahko posvečali učenju ter igri in se ne bodo obremenjevali z neprijetnimi skrbmi.« Tudi sicer je dobrodelnost v samem jedru poslovanja podjetja, ki kot družbeno odgovorno podjetje pod geslom "drug z drugim, drug za drugega" pomaga k pozitivnim spremembam v družbi, na področju varovanja zdravja in varstva okolja, ter si prizadeva za srečo, varnost in zdravje otrok ter družin.

 

Pomoč za lepši vsakdan

Donacijo je na dan dogodka prevzela predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin, ki je nad nesebično potezo navdušena: »Iskreno hvaležni smo, da je dm prepoznal stisko premnogih družin in z donacijo omogočil, da bomo vsaj za nekaj otrok lahko priskrbeli delovne zvezke. Dejanje je pa še toliko bolj pomembno, ker bomo tako skupaj otrokom omogočili enakovredne pogoje za razvoj. Otroci so naša prihodnost in na nas je, da jim pokažemo, kako pomembna je solidarnost, s tem pa jim dajemo zgled za ustvarjanje strpne in prijazne družbe.«  

 

Že 72 dm prodajaln z več kot 570 sodelavcev

Nova dm prodajalna na Novih Fužinah se bo razprostirala na 402 kvadratnih metrih in sodi med večje dm prodajalne v Sloveniji. dm je po novem v Sloveniji prisoten z 72 prodajalnami, zaposluje pa več kot 570 sodelavcev. Sicer je v celotnem koncernu, ki se razteza v Avstriji, na Madžarskem, Češkem, v Slovaški, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Romuniji, Bolgariji, Makedoniji in Sloveniji več kot 3.000 podružnic in 52.000 zaposlenih.

 

Oglejte si tudi