Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C

TEDxLjubljana 2016

##VIEWS##
Organizator: Društvo TEDxLjubljana
Vstopnina: 20€
https://web.meetpoint.si/tedx

4. december 2016 je tista nedelja, ki jo morate označiti v svojem koledarju in rezervirati za največji TEDx dogodek v Sloveniji! Ta bo tudi letos v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Kratica TED pomeni tehnologij​a​, zabav​a​ in oblikovanje (Technology, Entertainment, Design) ter je ime mednarodne neprofitne organizacije, posvečene širjenju idej, TEDx  pa pomeni neodvisno organiziran dogodek po licenci TED-a. Danes teme niso omejene samo na ta tri področja temveč se na dogodkih najdejo ideje iz vseh sfer znanosti in družbe.

Pod sloganom "Zavrtimo kolesje" bomo z odra letošnjega TEDxLjubljana prisluhnili različnim zanimivim zgodbam s področja izobraževanja, novih tehnologij, biologije, spolnosti, nevroznanosti, genetike, pogledali pa bomo tudi v sfero podjetništva. Ne bomo pozabili niti na umetnost in kakšno temo, ki nas bo popeljala izven cone udobja.

Znanih je pa že pet govornikov!

V Cankarjevem domu bomo tako poslušali raziskovalca Jaka Tušek, ki bo govoril o globalnih izzivih ob eksponantni rasti potreb po hlajenju in posledičnem večanju hladilnih naprav ter o svoji ideji za bolj čisto prihodnost za načine hlajenja.

Naja Ferjan Ramirez dela na Inštitutu za učenje in možganske znanosti univerze Washington v Seattlu. Preučuje možgane otrok, ki se že od rojstva učijo hkrati dveh jezikov. Razblinila bo kar nekaj mitov s tega področja.

Genetik Simon Horvat, ki deluje na Biotehniški fakulteti in Kemijskem inštitutu Univerze v Ljubljani nam bo predstavil vlogo genov vitkosti in debelosti, ki so jih kot prvi na svetu odkrili prav v Sloveniji.

Blaž Germšek bo govoril o zanimivih izsledkih raziskav s področja hidroponike in semenih prihodnosti ter z nami delil prihodnost na področju kmetijstva.

Svetovno znan akrobat Domen Rozman iz skupine Dunking Devils pa nam bo ponudil podrobnejši pogled v ozadje ustvarjanja ekipnih mojstrovin.

Lahko že zdaj razkrijemo, da se nam bo na odru med drugimi pridružil svetovni rekorder, vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov!

Spremljajte našo FB stran (https://www.facebook.com/TedxLjubljana), kjer vsak teden razkrijemo novega govorca: tako postane čakanje na 4.12. lepše!

Vstopnice si lahko zagotovite preko spletnega nakupa na https://web.meetpoint.si/tedx

Za kakršnokoli vprašanje pa nas lahko kontaktirare na: organizatorji@tedxljubljana.com

Oglejte si tudi