Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Vselitev prvih stanovalcev v Dom starejših v Medgeneracijskem središču Šmelc

V ponedeljek, 28.9.2015 smo bili priča veselemu dogodku, saj so končno zaživeli tudi prostori Doma starejših v Medgeneracijskem središču ŠMELC. Tako so se pridružili malčkom vrtca RIBCA, ki domujejo v stavbi  že od lanskega maja in učencem glasbene šole, ki so se vselili septembra lanskega leta.

Prva stanovalka je  rojena v Slivni, na območju geometričnega središča naše države, kar  dodaja še večji simbolni pomen temu dogodku tako kot pleteno srce, ki so ga predstavniki domske skupnosti doma TISJE podarili direktorici Vidi Lukač z željo, da bi stanovalci in uslužbenci v novih prostorih živeli in delovali povezovalno in skupaj ustvarjali in zagotavljali zadovoljno in kvalitetno življenje. K temu bo prav gotovo pripomogel tudi sodobni koncept dela v gospodinjskih skupnostih, ki delujejo podobno kot družinske skupnosti, kar zagotavlja toplino, domačnost, varnost.

Domsko oskrbo bo  v  stavbi Medgeneracijskega središča ŠMELC izvajal  DOM TISJE, ki bo v enoto Litija lahko sprejel 91 uporabnikov, v enoposteljnih in dvoposteljnih sobah.

Oglejte si tudi