Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Za nami so uspešne območne revije

Območne enote Javnega sklada za kulturne dejavnosti vsako pomlad organizirajo pregledne revije po posameznih področjih. Na območni enoti Litija smo v prvih mesecih tega leta že pripravili revijo otroških in mladinskih pevskih zborov, Plesni bazar s plesnimi miniaturami, Linhartovo srečanje odraslih gledaliških skupin ter srečanje otroških gledaliških skupin.

Na Linhartovem srečanju odraslih gledaliških skupin sta se letos predstavili dve gledališki skupini s tremi predstavami. KUD Venčeslav Taufer Dole pri Litiji je sodeloval  s kar dvema predstavama v režiji Marka Plantana. Litijski Tombas pa je za letošnjo predstavo Zagonimo Slovenijo prejel posebno priznanje na Regijskem Linhartovem srečanju osrednje Slovenije – za kritično in obenem duhovito obravnavo izredno aktualne problematike v predstavi. Na območnem srečanju otroških gledaliških skupin je sodelovala OŠ  Gradec z dvema predstavama, slovensko in angleško.

Na reviji otroških in mladinskih pevskih zborov v dvorani  Kulturnega centra  v Litiji so 19. aprila 2017 nastopili štirje šolski zbori litijske in šmarske občine. Mnenje strokovne spremljevalke, dr. Dragice Žvar, govori o kakovosti  revije, ki je bila po številu zborov sicer skromna, vendar pospremljena s skrbno izbranim in dobro izvedenim pevskim programom:  »Organizacija nastopov je bila brezhibna. Izbrani pevski programi,  ki so bili sestavljeni po navodilih organizatorja, so sodobni in izvajalsko zahtevni. Nastopajoči zbori so kakovostni.«  Na reviji so zapeli Mladinski pevski zbor iz Podružnične OŠ Vače - Gradec, Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Litija ter dva otroška pevska zbora iz OŠ Šmartno.

 

V petek, 21. aprila, smo na litijskem odru gostili še plesni bazar s 25 plesnimi miniaturami. Obseg letošnje območne plesne revije je bil resnično velik, zato je bil izveden v dveh delih. Večje število programskih točk so prispevale plesne skupine iz društva NLP, več skupin je prišlo tudi iz  OŠ Litija, znova so se na odru predstavile FACE iz Podružnice s prilagojenim programom iz Litije, Plesna skupina Rondo iz Jevnice ter plesna skupina iz OŠ Šmartno. Na odru smo gostili tudi dve skupini iz sosednje območne enote iz vrst Varstveno delovnega centra Zagorje ter Glasbene šole Zagorje.


Na regijsko revijo pod imenom PREPLESAVANJA 2017 so se uvrstile štiri plesne miniature z domačega območnega srečanja, in sicer dve iz društva NLP, plesna skupina FACE ter plesna skupina Vztrajno Do Ciljev iz VDC Zagorje. Regijska PREPLESAVANJA  bodo letos v dveh delih. Ob prireditvi v Ljubljani bomo en del regijske revije gostili tudi v Litiji, ki bo v dvorani Kulturnega centra, 18. maja ob 17.30 uri.

V maju sledita še dva koncerta revije odraslih pevskih zborov. Oba koncerta bosta v Kulturnem centru Litija, 11. in 12. maja. 

Vljudno vabljeni na prireditve!

Oglejte si tudi