Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Športni dosežki v letu 2013

Šport se udejanja skozi različne oblike aktivnosti, med njimi je tudi šport invalidov. Z uporabo različnih gibalnih dejavnosti se oblikuje celotna osebnost. Športna rekreacija pomaga invalidu aktivnost izven delovne obveznosti, oziroma premostiti enoličnost štirih sten stanovanja.

Naš MDI je bil v mesecu februarju organizator Območnega tekmovanja v ŠAHU - posamezno. Srečko Obolnar si je priigral 5. mesto, Nebojša Milinkovič pa 7. mesto. Na tekmovanju sta sodelovala še Franc Prettner in Franc Možina. Pet šahistov članov našega MDI si je v Novem Mestu 19.10.2013 priigrala 1. mesto v ŠAHU EKIPNO. S tem odličnim mestom so se uvrstili na državno prvenstvo invalidov, ki je bilo 9.11.2013 v Slovenj Gradcu in si priigrali odlično 3. mesto.

V jesenskem obdobju je vodenje te sekcije prevzel g. Franci Prettner, ki ga vzorno in uspešno vodi.

23. aprila ja sledilo Območno tekmovanje v STRELJANJU s serijsko in standardno puško v Velenju, kjer so uspešno streljali Brigita Rozina, Ana Mohar, Tonček Ribič in Uroš Kneževič. Z dosežki so se uvrstili na Državno prvenstvo invalidov Slovenije, ki je bilo 20.4.2013 v Ljubljani. Serijska zračna puška: Kneževič Uroš - SH1 – je zasedel 2. Mesto, Brigita Rozina - NAC – 7. mesto , Ana Mohar -SH2 - 8. mesto. Standardna zračna puška: Brigita Rozina – NAC – 3. mesto, Uroš Kneževič – SH1- 2. mesto.

Strelci so sodelovali od novembra preteklega leta do marca 2013 v dopisni ligi. V finale, ki je bil 30.3.2013 v Ljubljani so se uvrstili Ana Mohar, Brigita Rozina, in Uroš Kneževič . Ekipno so zasedli 4. mesto. Izpostaviti je potrebno rezultat Uroša Kneževiča saj je o obeh disciplinah dosegel 2. mesto, takoj za paraolimpijcem Pintar Francem.

Odprtega državnega prvenstva invalidov v NAMIZNEM TENISU, ki je bil 4.6.2013 v Logatcu so se udeležili tudi naši tekmovalci. Od štirih tekmovalcev so kar trije osvojili kolajne to so bili: Milan Slabe in Lado Zevnik sta priigrala 2. mesto, Kavšek Lado pa 3. mesto.

 

Območnega tekmovanja v KEGLJANJU 6.4.2013 v Zagorju so se udeležile 4 ženske tekmovalke in 4 moški tekmovalci. Janez Belec je podrl dovolj kegljev in se uvrstil na državno prvenstvo v KEGLJANJU, kjer je v kategoriji K5 zasedel 3. mesto.

 Območnega tekmovanja v BALINANJU 11.5.2013 sta se udeležili ženska in moška ekipa. Obe ekipi sta domov prinesli pokal za 2. mesto. Balinarji pa so bili z dvema ekipama tudi zelo uspešni v občinski ligi.

Ženska in moška ekipa sta se udeležili Jernejevega turnirja v PIKADU v Mislinju. Jeseni pa še območnega tekmovanja v Brežicah. 15. novembra 2013 je bilo naše društvo organizator državnega prvenstva invalidov v pikadu – ekipno. Organizacija tega tekmovanja je bil velik zalogaj, ob sodelovanju velikega števila športnikov in drugih naših članov je tekmovanje uspelo odlično.

RIBIČI so organizirali Memorial Staneta Goriška pri ribniku Mačkovna. Tekmovanja so se udeležile le tri ekipe z 9 tekmovalci.

Zasavskih športnih iger v Radečah 21.9.2013 sta se udeležili ženska in moška ekipa v balinanju in pikadu ter ekipa ribičev.

 

Ana MOHAR

Oglejte si tudi