Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pri pikapolonicah z »Muco Copatarico« razvijamo delovne navade

Mesec september je vsako leto, poleg uvajanja novincev, tudi čas, ko se seznanjajo s pravili, dogovori, navajajo se na samostojnost, red in disciplino.
Koliko novega za novince. Prav to je tudi prednostno področje, katerega bodo spremljali preko celega leta. V uvajalnem mesecu jim je pri tem pomagala »Muca Copatarica«, ki ima tako rada red, urejenost, delavne in lepo urejene otroke. Tako stara pravljica, a otrokom tako priljubljena, vzamejo jo za svojo. Vse naloge je lažje opraviti, ko jih spodbuja in spremlja Copatarica.

 

Ob zaključku uvajalnega obdobja, v tednu otroka, so želeli tudi staršem pokazati kaj vse že zmorejo. Povabili smo jih v vrtec. Obiskala jih je tudi Muca Copatarica, v vlogi starejšega otroka. Ona je bila tista, ki je otroke spodbujala k samostojnosti, urejenosti in med otroki vodila dialog. Ob tem so se v ozadju preko PowerPointa prikazovale fotografije različnih aktivnosti otrok. Tako so prestali prvi uvajalni krst, se pokazali pred večjo množico ljudi in to so bili njihovi starši.

 

Sledilo je še druženje s starši pred vrtcem, s peko kostanja in različnimi jesenskimi dejavnostmi, ki so ponovno zahtevale  upoštevanje pravil in dogovorov. Preizkusili so se na čutni poti, z jesenskimi pridelki, plodovi ter zelišči, v iskanju kostanja v listju in nizanju na vrvici različnih vzorcev z jesenskimi listi.

 

Dan so zaključili v zadovoljstvu, da so naredili nekaj za svoje otroke, jim omogočili druženje in igro, v kateri uživajo.

 

Za male Pikapolonice Marinka L. in Simona R.

Oglejte si tudi