Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

"Medgeneracijska olimpijada" z babicami in dedki

V aprilu, na dan družin, so "pikapolonice" v vrtec povabile babice in dedke.
Babice in dedki so vez med preteklostjo in sedanjostjo ter velik vir različnih zgodb. Vezi, ki se stkejo med vnuki in starimi straši, so trajne in nepozabne. Ob prezaposlenosti staršev so dodatni podporni steber v družini. Ob njih postanejo vnuki zrelejši, stari starši pa bolj mladostni.

 

Prav zato so jih povabili v vrtec in z njimi organizirali »medgeneracijsko olimpijado«. Za otvoritev olimpijade so pripravili program z mjuziklom »Mali medo« in pesmicami, posvečenimi babicam in dedkom. Sledile so igre na vrtčevskem igrišču. Razdeljeni so bili v štiri skupine in se pomerili v različnih igrah. Mlajši in starejši so uživali v igrah ter s tem pokazali, koliko jim pomeni medgeneracijsko druženje. Igre so potekale v športnem duhu: »Pomembno je sodelovati, ne zmagati!« Ob zaključku iger so jim vnuki podelili »olimpijske kolajne« za sodelovanje. Skupaj so zapeli tudi našo Zdravljico - slovensko himno.

 

Ob soku, sadju in čokoladnih kroglicah, ki so jih pripravili prejšnji dan, so se še malo poigrali in poklepetali. S tem srečanjem so nepogrešljivim babicam in dedkom polepšali dan, za kar so jim bili zelo hvaležni. Vedno znova, kadarkoli jih gostijo v vrtcu, ugotavljajo, da so le dodatni vir ljubezni, ki je v življenju ni nikoli preveč.

 

Za male Pikapolonice vzgojiteljici Marinka L. in Simona R.

Povezave

Vrtec Gabrovka

Oglejte si tudi