Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Dan za spremembe

Se še spomniš lanskega DNEVA ZA SPREMEMBE? S vašo pomočjo smo zbrali 650 € in jih donirali Podružnici s prilagojenim programom OŠ Litija za udeležbo na šoli v naravi. Še enkrat smo skupaj dokazali, kako malo je potrebno, da nekomu narišemo nasmeh na obraz.
 

Tudi letos bo DAN ZA SPREMEMBE, največja slovenska prostovoljska akcija,ki jo spodbuja Slovenska filantropija, zajela Litijo in Šmartno pri Litiji in sicer na petek 4. aprila in soboto, 5. aprila 2014.

 

V petek, 4. aprila ob 19. uri bo v Kulturnem domu Šmartno pri Litiji gostovala z donirano predstavo »Pohujšanje v dolini šentflorjanski«gledališka skupina Teater 16 z Gimnazije Litija.

V soboto, 5. aprila ob 19. uri pa bo v Kulturnem domu na Stavbah v Litiji gostoval z donirano predstavo »Spusti me pod kovter…« KUD Vajkard.  Vsa zbrana sredstva s prodajo simbolnih vstopnic bodo šla v dobrodelne namene pomoči potrebnim posameznikom znotraj obeh lokalnih skupnosti.

                                                                   

Letos bodo v ospredju manjše skupnostne akcije, ki bodo delovale v dobro naše skupnosti in posameznikov, ki so se znotraj naše skupnosti znašli v stiski. Le-te bodo potekale tekom celotnega 5.aprila.

 

Prostovoljci že nabiramo ideje za manjše akcije, ki jih bomo izvajali.  Zanima pa nas tudi vaše mnenje! Kaj misliš, katera je tista stvar, ki bi jo bilo potrebno v naši lokalni skupnosti spremeniti in bi jo lahko skupaj s teboj spremenili na letošnji DAN ZA SPREMEMBE (je to obnovitev otoškega igrišča, zasaditev novih sadnih dreves, ureditev krožnih križišč v Litiji, pomoč ostareli sosedi, ureditev igrišča za otroke in mladino, pomoč pri postavitvi sosedove ograje, ureditev skupnostnih vrtičkov, čistilna akcija, ...)? Zelo veseli bova tvojega namiga, kaj bi želel, da uredimo s tvojo pomočjo, piši nam na dan.za.spremembe@gmail.com

 

Iščemo seveda tudi ekipe in posameznike, ki bodo sodelovale in izvajale akcije. Vsi se lahko prijavite na zgornji e-mail. Sodelovanje so že obljubili PDG Litija, OŠ Litija, prostovoljci MC Litija, MSOLi, skavti, KLIŠE, Nova Kultura Litija idr. Zakaj ne bi pomagal še ti? Ne čakajmo na maj in da bo nekdo drug naredil spremembo namesto nas, ko pa lahko danes skupaj spremenimo marsikateri kotiček lokalne skupnosti in življenje posameznikov v njem. NE PREPUŠČAJTE SE TOKU!

 

Nekateri so se že pridružili akciji s svojimi idejami kot npr.:

Muzej premoderne umetnosti v Hotiču pripravlja v soboto, 5. aprila ob 17. uri bo v Muzeju premoderne umetnosti v Hotiču umetniški dogodek, na katerem bomo zbirali sredstva za podporo kulturnim dejavnostim v lokalni skupnosti. Pomagaj kulturi tudi ti z donacijo v dobrodelni umetniški trgovini.

 

Med 31. 3. 2014 in 6. 4. 2014 pa lahko na pobudo Ženskega rokometnega društva Litija prinesete star papir v zabojnik pri KGZ - Agromarket v Litiji in Ženskemu rokometnemu društvu Litija pomagate zbirati sredstva za spodbujanje športnih aktivnosti mladih v lokalni skupnosti. Zabojnik boste prepoznali po ribicah, znaku Dneva za spremembe.  

 

 

Več o tem, kako bo potekal letošnji DAN ZA SPREMEMBE, bova vodji projekta javili v prihajajočih tednih. Spremljaj spletno stran in FB in Twitter profil Mladinskega centra Litija, spletno stran Stičišča NVO Srca Slovenije, poslušaj Radio Geoss in glej prispevke lokalne televizije.

 

vodji projekta

Mojca Mikac (Mladinski svet občine Litija) in Tina Baš (ZKMŠ Litija OE Mladinski center Litija)

Oglejte si tudi