Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Poslanski kandidat Dr. Božo Predalič

Kandidat za poslanca SDS 4.volilne enote, 4.volilnega okraja, v občinah Litija in Šmartno pri Litiji je Dr. Božo Predalič, gospodarstvenik in človek, ki ima rad Slovenijo.
Kratka predstavitev in nagovor spoštovanim volivkam in volivcem, občankam in občanom obeh občin, več pa zagotovo v osebnem pogovoru na srečanjih v mestu in na podeželju.

 

"Spoštovani,

sem Božo Predalič, kandidat stranke SDS v vašem volilnem okraju."

 

"Dovolite, da se vam v uvodu kratko predstavim. Rodil sem se 4. decembra 1957 v Ljubljani, kjer sem preživel tudi svojo mladost in končal osnovnošolsko izobraževanje. Po končani osnovni šoli sem obiskoval vajeniško vrtnarsko šolo v Celju in jo zaključil z odliko. Po končani poklicni šoli sem se odločil šolanje nadaljevati, zaradi česar sem moral opraviti sprejemne izpite potrebne za vpis na Biotehniško fakulteto. Na njej sem najprej diplomiral kot inž. kmetijstva in kasneje še kot dipl. inž. agronomije in hortikulture. Leta 2000 sem se vpisal na magistrski študij in leta 2005 pridobil naziv magister znanosti s področja državnih in evropskih študij. Leta 2011 pa sem na Evropski pravni fakulteti zagovarjal svojo doktorsko disertacijo s področja ustavnega prava in pridobil naziv doktor znanosti s področja prava. Med študijem na Biotehnični fakulteti sem kot študent prejel študentsko Prešernovo nagrado za raziskovalno delo s področja genetike ajde. Ob tem bi želel povedati, da na vsej svoji poti, od vajenca do doktorja znanosti, nikoli nisem imel nikakršne štipendije niti drugih privilegijev. Vse podiplomsko šolanje sem si plačal sam.

 

Poklicno pot sem pričel skupaj s soprogo že leta 1982 kot samostojni podjetnik. Kasneje pa sem delal na več zahtevnih delovnih mestih, tako v zasebnem, kot javnem sektorju. Tu bi posebej izpostavil, da sem kot direktor podjetja kar dvakrat uspešno saniral podjetje v težavah in v letu 2002 prejel priznanje Agencije za poslovne raziskave, kot eden najuspešnejših podjetnikov v letu 2002. Izpostavil bi tudi funkcijo namestnika predsednika uprave Javnega sklada za regionalni razvoj in ohranjanje slovenskega podeželja ter dvakratno funkcijo Generalnega sekretarja Vlade Republike Slovenije, v času obeh Janševih vlad.

Vedno sem se zavzemal za demokratično družbo, zato sem bil v času »procesa JBTZ« reden udeleženec Roške, kasneje pa tudi drugih dogodkov povezanih s procesi demokratizacije Slovenije. Kljub trenutnim razmeram v državi, še vedno verjamem, da lahko Slovenija postane demokratična država, država, v kateri se bosta spoštovali pravica in vladavina prava, prepričan sem, da Slovenija lahko postane država vrednot zaradi katerih smo se Slovenci pred 25 leti odločili za lastno državo in da je za ta cilj vredno vlagati svojo energijo.

Sem poročen in oče treh odraslih otrok. Svoj prosti čas pa najraje preživljam s svojimi osmimi vnuki katerim se bosta, če bo vse po sreči, do konca leta pridružila še dva.

 

S strani svojih sodelavcev sem seznajen z najbolj perečimi težavami občine Litija in občine Šmartno pri Litiji, verjamem pa, da me boste z mnogimi težavami in problemi seznanili tudi sami ob naših srečanjih. Ker nisem navajen govoriti v prazno vam ne bom obljubljal, da bomo lahko rešili vse težave, vam pa zagotavljam, da bom storil vse, kar je v moji moči, da se razrešijo.

 

Kot poslanec se bom še posebej zavzemal za pospešitev dokončnega zaprtja rudnika Sitarjevec, ureditev državnih cest (Sp. Hotič, Preska-Sopota, OŠ Gabrovka), pospešitev gradnje HE na srednji Savi s poudarkom na protipoplavni zaščiti. Seveda pa ob tem ne bomo pozabili na ohranjanje podeželja v povezavi z razvojem kmetijstva, malega gospodarstva, obrti in podjetništva.

Tisti, ki me poznate veste, da sem vztrajen in da držim besedo."

 

"Zaupam v Slovenijo ter v dobre in poštene ljudi."

 

Dr. Božo Predalič

Oglejte si tudi