Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

PO ZNANJE IN PO NOVE TEMELJNE IN POKLICNE KOMPETENCE NA IC GEOSS!

Izobraževalni center Geoss d.o.o. je bil v konzorciju z Zasavsko ljudsko univerzo ter Srednjo tehniško in poklicno šolo Trbovlje uspešen na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. 

Na razpisu smo pridobili sredstva s katerimi omogočamo delovanje Centra za pridobivanje kompetenc Zasavje (CPK), v okviru katerega bomo zaposlenim nudili številna brezplačna usposabljanja in izobraževanja v obdobju med septembrom 2016 in marcem 2019.

 

Z vključitvijo v projekt smo naredili korak naprej k razvoju vseživljenjskega učenja pri nas. S projektom sedaj lahko vsak poglobi in dopolni svoje znanje ali pa nadgradi svoje poklicne in osebne veščine.

Ciljna skupina v projektu so zaposleni s pridobljeno največ srednješolsko izobrazbo, prednost imajo starejši od 45. let.  Namen projekta je namreč izboljšati kompetence starejših odraslih, ki jih ti potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. 

 

V prvem obdobju projekta smo izvedli 7 različnih programov v katere je bilo vključeno 91 posameznikov, ki so se izobraževali v naslednjih programih:

-          Izzivi podeželja

-          Računalniška pismenost za odrasle

-          Spletno učenje angleškega jezika

-          Digitalno znanje mi olajša delo in popestri življenje

-          Učinkovita komunikacija v negi in oskrbi

-          Priprave na preverjanje iz sistema HACCP

-          Excel priprave na ECDL

Pri izvajanju programov smo se povezali tudi s podjetji v našem lokalnem okolju, ki jim izobraževanje predstavlja vrednoto in ki želijo imeti razgledan, sposoben in izobražen kader na vseh področjih dela. Tako so svoje zaposlene v programe že napotili Dom Tisje Šmartno pri Litiji, Herz d.d., Mont-Var d.o.o. in drugi. Želimo si, da bi v prihodnjem obdobju tudi druga podjetja iz Litije in okolice sledila primerom dobre prakse in da bodo prepoznala izjemno priložnost, ki jim jo ponuja možnost brezplačne dokvalifikacije zaposlenih. 

Trenutno Izobraževalni center Geoss d.o.o. izvaja še 7 programov na različnih lokacijah – udeleženci pa se izobražujejo na področjih tujih jezikov – angleščine in nemščine, digitalnih zanj in komunikacije.

V naslednjih mesecih nameravamo izvesti še tri brezplačne programe, in sicer učenje angleščine ter računalništva, prav tako pa vas vabimo k vpisu k pripravam na izpit za viličarista.

Za več informacij in prijave nas pokličite na 031 759 355.

Oglejte si tudi