Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

OŠ Litija v tednu otroka sodeluje v akciji "NVO gre v šolo"

Akcija »NVO gre v šolo«, v kateri se bo učencem predstavilo kar 16 nevladnih organizacij iz Litije in okolice, bo potekala v četrtek, 6. oktobra, med 8. in 12.15, v šoli in na šolskem igrišču. Cilj akcije je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij (NVO) z osnovnimi šolami v lokalnem okolju.

Z vključevanjem nevladnih organizacij v šolski program želi ZLHT Regionalni center NVO, ki je koordinator akcije v zasavski regiji, spodbuditi razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini.

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo bodo nevladne organizacije poskušale navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima in čemu se želijo posvetiti. Z večjim vključevanjem mladih v nevladne organizacije se bo krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno.

Na OŠ Litija se bodo predstavili: Prostovoljno gasilsko društvo Litija, Društvo Univerza za 3. življenjsko obdobje Litija Šmartno (U3), Društvo upokojencev Litija, Karate klub KENSEI, Žensko rokometno društvo Litija, Medobčinsko društvo invalidov Litija in Šmartno pri Litiji, AERO klub Milan Borišek Litija, Zavod za razvoj zavesti - družinsko gledališče Kolenc, Planinsko društvo Litija, Društvo litijski likovni atelje LILA, Tenis klub AS, Kulturno društvo lutkovna skupina LILU Litija, Plesno športno društvo NLP Litija, Rdeči križ Slovenije Območno združenje Litija, Društvo za razvoj podeželja LAZ in Kulturno društvo Tamburaški orkester Šmartno pri Litiji.

Oglejte si tudi