Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Sajenje dreves v Levstikovem sadovnjaku

Zavod Levstikova pot nadaljuje z zasajanjem sadnih dreves v Levstikovem sadovnjaku ob skupaj 34 kilometrov Levstikove poti iz Litije, skozi Šmartno do cilja na Čatežu. Tako se bo sadovnjak s slovenskimi sortami sadnih dreves razprostil v treh občinah Litija, Šmartno pri Litiji in Trebnje.

Zavod pa išče dodatne lokacije za zasajanje, zato prosijo vse domačine in druge prebivalce, ki imajo zemljišča neposredno ob trasi Levstikove poti (tako skupne kot severne in južne trase), da sporočite svojo pripravljenost odstopiti prostor za zasaditev drevesa. Lastniki zemljišča ne bodo imeli nobenih stroškov, saj bo ves material in zasaditev v rokah Zavoda Levstikova pot. Lastniki naj jim pišejo na info@levstik.si ali pokliče na številko 041 649-351.

 

Hkrati pa v teh treh občinah iščejo nove botre dreves, ki bi bili pripravljeni sofinancirati posamezna drevesa ob poti. Načrtujejo namreč, da bi v prihodnjih letih ob poti zasadili res veliko število slovenskih sort sadja, tako avtohtonih kot udomačenih, kar bi obogatilo turistično ponudbo na tem območju med Litijo in Čatežem. Podrobnosti so na naslovu www.levstik.si.

Oglejte si tudi