Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Srečanje z gosti iz sosednje vasi in z dedkom Mrazem izpod Triglava

Z novoletnim koncertom so nas pevci Moškega pevskega zbora Polšnik in njihovi tokratni gosti pevci Moškega pevskega zbora KUD Fran Levstik iz Gabrovke popeljali v novo kulturno leto.

Naši pevci so 2. januarja gostovali v Gabrovki in pevski prijatelji iz sosednje vasi so vrnili obisk. Z ubranim prepevanjem pod vodstvom Marjane Kolar, so razveselili številno občinstvo. Takole so zapisali o zboru:"Fantje in možje MPZ KUD Fran Levstik Gabrovka so ljudje dobre volje, raje v družbi kot sami. Nekateri se družijo s pesmijo že od vsega začetka, drugi, mlajši, ki prihajajo, pa zbor vsakič znova pomladijo. Izkušnje in mladostna energija – prava kombinacija, da lepa pesem poboža uho in srca poslušalcev, porazdeli žalost in pomnoži veselje." Res so pomnožili veselje, saj je slovenska pesem odmevala še po koncertu. Domači pevci so pod vodstvom Žige Torija zopet dokazali, da pridno trenirajo in da so jim še vedno ljubše ljudske pesmi, čeprav mnogi vemo, da odlično zapojejo tudi kakšno bolj moderno. Verjamem, da jim poguma ne manjka in da se bodo zopet kmalu lotili kakšne nove, ki bo še obogatila njihov širok repetuar.

Čeprav je dedek Mraz za to sezono že zaključil s svojim delom smo ga prepričali, da nas je obiskal na koncertu in z nami delil lepe ter optimistične misli. Najmlajšim pa je prinesel tudi sladko darilce. Skupaj z vsemi pevci je nazdravil in zapel zdravico, nato pa se je odpravil nazaj pod Triglav. Sledilo je družabno srečanje z še več zdravicami (Tone Tori je poskrbel za žlahtno kapljico), pesmijo, klepetom, zasluženo malico in sladkimi dobrotami, ki so jih napekle pridne članice Kulturnega društva Pavle Voje Polšnik (hvala!!). Anton Lokar je poskrbel za odlično igro našega triglavskega gosta,  koncert pa sva povezovali Tanja Ribič in Mateja, in misli so izhajale iz naslednjega novoletnega voščila:

Življenje je ljubezen, je strast,

je hrepenenje, je čast.

Je pot v neznano in neimenovano...

Življenje je igra srca,

je pot do Boga.

S ciljem ali brez

ali pa tudi nekaj vmes... (T. Ribič) 

Skupaj z gosti in obiskovalci smo bili  kot ena velika družina. Z vsemi našimi krepostmi, norostmi, vrlinami in napakicami, ena prijetna, prijateljska, kulturniška družba, ki se rada poveseli ob slovenski glasbi, z iskrenimi in dobrimi ljudmi. Hvala vsem za nepozaben večer.

Oglejte si tudi