Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Prve domače tekme naših ekip

Za rokometašicami ŽRD Litija so, poleg kar nekaj pripravljalnih tekem, ki so jih odigrale, tudi že prve tri tekme v državnem rokometnem prvenstvu.

Prvo tekmo so 20. 9. v gosteh odigrale kadetinje, in sicer proti RŠ Katja Kurent Zagorje, na kateri pa so bile domačinke žal premočne in so slavile zmago z rezultatom 25:19.

Prvi domači tekmi pa sta se odvili v nedeljo 28. 9. 2014 v športni dvorani Litija. Najprej se je domača izbrana kadetska ekipa pomerila z ŽRK Celje Celjske mesnine. Dekleta so prikazala pogumno in borbeno, vendar premalo čvrsto igro v obrambi in s preveč tehničnimi napakami, zaradi česar so, kljub približanju nasprotnicam v sredini drugega polčasa, tekmo izgubile z izidom 21:27 (10:14).

Sledila pa je težko pričakovana prva tekma domače ženske članske ekipe, ki je na najboljši možni način odprla novo sezono (prvo žensko rokometno člansko ligo v Litiji po dolgem času) - Z ZMAGO!  Dekleta so se pomerila z ŽRD Škofja Loka in jih premagale z rezultatom 23:19. V športni dvorani v Litiji smo lahko spremljali neverjetno borben, atraktiven in napadalen rokomet - takšnega kot že dolgo ne. Upamo, da bodo dekleta s podobnimi predstavami še naprej navduševale in v domačo športno dvorano privabile še več rokometnih navdušencev, ter da bo ženski rokomet v Litiji spet dobil pomembno mesto, ki mu je nekoč pripadalo.

 

Vabljene vse nadobudne mlade rokometašice in rokometaši, ki ste treninge rokometa že obiskovali, pa tudi tisti, ki rokometne igre še ne poznate, bi si jo pa želeli. Razporedi treningov in tekem so objavljeni na naši spletni strani http://www.srce-me-povezuje.si/zrd-litija/ in facebook strani www.facebook.com/ZenskoRokometnoDrustvoLitija.

 

Vsi navijači pa vabljeni k navijanju v Športno dvorano Litija!

Oglejte si tudi