Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Posvet NVO o strategiji za mlade v občini Litija

Strategija za mlade v občini Litija se pripravlja z namenom izboljšanja položaja mladih (starih od 15 do 30 let). Ker imajo pomembno vlogo pri tem tudi društva in druge nevladne organizacije, ki delujemo v občini, vas vabimo, da skupaj z nami oblikujete ukrepe, ki jih bomo vključili v strategijo in jih predstavili odločevalcem.

Društva smo lahko namreč odličen poligon za pridobivanje pomembnih izkušenj in veščin za mlade, ki jim koristijo pri nadaljnjem delu in udejstvovanju v družbi. Kako so mladi vključeni v vašo organizacijo in kako lahko NVO pripomoremo k izboljšanju njihovega položaja si bomo poskušali odgovoriti tekom posveta.  

Posvet nevladnih organizacij o strategiji za mlade v občini Litija bo potekal v torek, 2. 12. 2014 ob 17.00 uri v Medgeneracijskem središču ŠMELC na Ljubljanski cesti 3 v Litiji. 

Program:

 

17.00 - 19.15

Predstavitev namena priprave strategije za mlade v občini Litija, rezultatov ankete in stanja vključevanja mladih v NVO. Oblikovanje ukrepov s predstavniki NVO na področju izboljšanja položaja mladih na področjih zaposlovanja, participacije v NVO in informiranja.

19.15 - 20.30

Predstavitev ukrepov odločevalcem in dokončno oblikovanje skupaj s predstavniki odbora za družbene dejavnosti občine Litija.

Posvet organizira Stičišče NVO osrednje Slovenije v sodelovanju z Mladinskim svetom občine Litija. Udeležbo potrdite do ponedeljka, 1. 12. 2014 na e-naslovklara.krzisnik@consulta.si ali številko 040 365 850.

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi