Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Futsal Club Litija uspešen v ligaških tekmovanjih

Vse selekcije FC Litija so dokaj uspešno nadaljevale s tekmami v državnem futsal prvenstvu. Članska ekipa je odigrala dve četrtfinalni tekmi pokala Terme Olimia, kjer je v skupnem izidu izgubila proti ekipi KMN Dobovec. Na prvi tekmi je bil rezultat 8:2 za Dobovec, na povratni v Litiji pa je bil rezultat 3:3. Tako se je na zaključni turnir četverice uvrstil Dobovec, ki je tudi glavni favorit tekmovanja.

Polovično uspešna pa je bila ekipa v 7. in 8. krogu 1. SFL. V 7. krogu je ekipa gostovala v Tolminu pri večnem tekmecu Puntarju in v zadnjih minutah tekme izgubila s 3:2. Bolj uspešna pa je bila ekipa, ki jo vodi Tomi Horvat, v 8. krogu, ko je v Litiji gostoval Oplast iz Kobarida. V ponovitvi lanskega finala je bila naša ekipa boljša s kar 5:1. Po uspehu proti Oplastu pa je naša ekipa na zadnjih dveh tekmah v letu 2014 zabeležila še dve pomembni zmagi. Najprej je bila ekipa boljša proti Bronxu v gosteh z rezultatom 3:6, nato pa se je v zadnjem krogu v letu 2014 v domači dvorani znesla nad ekipo KMN Velike Lašče – bilo je kar 10:1. Ekipa se trenutno nahaja na drugem mestu 1. SFL, do konca rednega dela pa je še osem krogov.


Ekipa U19, ki jo vodi Darko Tokič, je v nadaljnih treh krogih lige U19 po enkrat zmagala, izgubila in remizirala. V 5. krogu je bila ekipa boljša od kluba KMN Velike Lašče z rezultatom 12:2, nato je v naslednjem krogu ekipa v zadnjih sekundah izgubila proti Extremu z rezultatom 2:3, v 7. krogu pa je ekipa remizirala s Sevnico – bilo je 1:1. Trenutno se ekipa nahaja na 4. mestu lestvice, kar na žalost ne zadošča za uvrstitev v naslednji del tekmovanja. Toda do konca je še dovolj tekem in verjamemo, da se bo ekipa pobrala in uvrstila naprej.


Ekipa U15, ki jo vodi Luka Bregar, pa je v zadnjih dveh krogih dvakrat zmagala in enkrat izgubila. V 5. krogu so naši mladi igralci izgubili proti Slovenskim Goricam, ki so favoriti tekmovanja, z rezultatom 3:6. Nato so bili v 6. krogu boljši od ekipe NK Imeno z rezultatom 8:4, v 7. krogu pa so z rezultatom 12:3 premagali NK Laško. Trenutno se ekipa nahaja na tretjem mestu lestvice U15 vzhod, kar vodi v nadaljevanje tekmovanja. Do konca koledarskega leta jo čaka še ena tekma.


Naj omenimo še eno novico na katero smo v klubu zelo ponosni. Slovenska futsal reprezentanca do 21 let ima novega selektorja. Na mesto je bil imenovan Tomislav Horvat (trener članske ekipe FC Litija), ki bo nasledil Mateja Kavčiča. Reprezentanco bo vodil do konca članskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo.


Ob koncu leta, ki se nezadržno bliža, pa vam v FC Litija želimo veliko lepih prazničnih trenutkov ter srečno in uspešno v novem letu 2015! Naj bo kar se da športno!

 

FC Litija

Oglejte si tudi