Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Akcija "NVO gre v šolo"

ZLHT Regionalni center NVO je koordinator akcije »NVO gre v šolo«, katere glavni namen je predstavitev nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) in njihovih dejavnosti, programov učencem in učiteljem ter aktivno povezati osnovne šole z lokalnim okoljem oziroma vključiti nevladne organizacije iz lokalne skupnosti v izvajanje šolskega učnega načrta.

Akcija » NVO gre v šolo« bo v naslednjem šolskem letu potekala v osrednjeslovenski, zasavski in severno primorski regiji ter tako spodbujala lokalna partnerstva in med-sektorsko sodelovanje med osnovnimi šolami in nevladnimi organizacijami iz lokalnega okolja.

Iz območja zasavske regije so se akciji pridružile OŠ Litija in OŠ Trbovlje.  

Nevladne organizacije izkoristite možnost večje prepoznavnosti med osnovnošolci in učitelji. Zato vas vabimo,  da se na sejemski način s svojimi programi, dejavnostmi in aktivnosti predstavite osnovnošolcem, ki so vaši potencialni člani.

Če pa že imate pripravljene programe, kateri lahko dopolnjujejo učne šolske programe, pa vas vabimo, da jih predstavite učiteljem v okviru moderirane okrogle mize.  Različni programi, ki jih nevladne organizacije izvajate, so lahko ena od oblik učnega procesa oziroma odlična dopolnitev učnega programa.

Na ZLHT Regionalnem centru NVO zbiramo prijave nevladnih organizacij do konca avgusta 2016, preko spletnega obrazca.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte irena.planinsek@consulta.si oziroma po telefonu: 059 927 619.

Več o poteku akcije na spletni strani www.consulta.si

Oglejte si tudi